Otthon

Magyar világújdonság az önfertőtlenítő padlóburkolat

Vegyszerek használata nélkül tünteti el a kórokozókat.

A győri Graboplast Padlógyártó Zrt. az általa kifejlesztett különleges önfertőtlenítő padlóburkolatával nyerte el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Innovációs Díját a 29. Innovációs Nagydíj Pályázaton, írta közleményében a kamara.

Nagy öröm számukra, hogy a mai hightech világban egy ilyen hagyományos, de annál jelentősebb termék nyerte el a kamara innovációs díját. A Graboplast innovációja a tekintetben is kiemelkedő, hogy gyorsan reagált a pandémia által generált higiéniai problémára

– idézte a közlemény Dunai Pétert, az MKIK főtitkárát.

A győri cég világújdonsága, a Grabo Silver Knight termékcsalád az első olyan önfertőtlenítő padlóburkolat, amely vegyszerek használata nélkül tünteti el a kórokozókat. A piacon egyedülálló innovatív bevonatról van szó, amelynek kettős védelmi rendszere – nanoezüst- és titándioxid-részecskék – szórt fényben aktivizálódik, hogy lebontsa a szerves szennyező anyagokat.

A koronavírus világjárvány különösen időszerűvé tette ezt a fejlesztést, amely segít csökkenteni az egészségügyi intézményekben, iskolákban és más közintézményekben való fertőzés veszélyét.

Másik innovációjukkal, a versenysport céljaira alkalmas új padlóburkolatokkal a sportolók ízületi terhelését csökkentik, megakadályozzák az elcsúszást és a talp letapadását.

A Graboplastnak sikerült a műszaki és az esztétikai szempontokat úgy ötvözni, hogy a versenysport-padló megjelenése a piaci trendekbe is illeszkedik.

Kapcsolódó
5 bevált trükk, hogy örökre újnak látsszon a padló
Apró odafigyelés szükséges hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik