Otthon

5 bevált trükk, hogy örökre újnak látsszon a padló

Ha tiszta a padló, akkor az egész lakás tisztának látszik, arról nem is beszélve, hogy távol tartja a téli időszakban aktív, influenzát okozó baktériumokat. Napjaink rohanó világában nem egyszerű fenntartani a padló tiszta állapotát, de az alábbi trükkökkel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, írja a House Beautiful.

Vegyük le az ajtóban a cipőt

Gyakorlatilag semmilyen erőfeszítésbe nem kerül, mégis nagyon hasznos tanács. Egy 2016-os tanulmányban kimutatták, hogy egyetlen cipőn 421 ezer baktérium van, melyeknek a 90 százaléka már az első érintkezéskor letapad a padlóra. Kell még valamit mondanunk?

Használjunk légfrissítőt

Talán senki nem asszociálja a légfrissítőket a tiszta padlóval, de segít eltakarítani a szálló port még azelőtt, hogy földet érhetnének.

Figyeljünk a szőnyegre

Bár a szőnyegek kétség kívül díszítik otthonunkat és színt visznek a szobába, az allergéneket könnyen magukba szívják. Porszívózás előtt rázzuk ki a szőnyeget, így a géppel könnyebben fel tudjuk majd takarítani a piszkot. Havonta egyszer mindenképp porszívózzunk ki a szőnyeg alatt is.

A fugáról se feledkezzünk el

Ahhoz, hogy a padló mindig újnak és fényesnek látszódjon, a fugára is oda kell figyelnünk. A szódabikarbóna és az ecet keverékével időközönként mossuk át a fugát egy fogkefével, és garantált a siker.

Tartsuk tisztán a háziállatainkat

Háziállataink rengeteg pluszt adnak az otthonunkhoz, de a mocsok nem tartozik ezek közé. Érdemes kihelyezni egy törölközőt az ajtó elé, így sosem fogjuk elfelejteni, hogy meg kell törölni kedvencünk lábát, ha be szeretne jönni. Havonta egyszer pedig megfürdetni sem árt a jószágokat.

5 látványos szobanövény, amit szinte lehetetlen megölni
Szereted a növényeket, de nem tudsz odafigyelni rájuk és attól tartasz, megölöd őket. Igaznak hangzik? Van rá megoldás.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik