Otthon

Sajátos igénye van a milliárdosoknak az ingatlanpiacon

Getty Images
Getty Images

Londonban és környékén megugrott az igény egy kényelmi szolgáltatás iránt a luxusingatlanok vásárlói körében: legyen közel a ház egy magán repülőtérhez.

A Bloomberg cikke szerint a milliárdosok a koronavírus-járvány idején egyre többet utaznak magángépekkel. Igaz ez a külföldi vevőkre is, akik saját repülőjükkel érkeznek megnézni a leendő villáikat a brit fővárosban.

Jeremy Gee, a Beauchamp Estates ingatlaniroda igazgatója arról beszélt, a légi közlekedés változása abba az irányba vitte el az ingatlanpiacot, hogy a tehetős vevők minél közelebb szeretnének költözni a kisebb magánkézben lévő repterekhez.

Ennek a trendnek kevésbé örülnek a kínálati oldalon, mert többek között az utazási korlátozások miatt visszaesett a tranzakciók száma az előző évben. A Knight Frank szerint 2020-ban 4.3 százalékkal csökkentek a belvárosi ingatlanárak Londonban, miközben a külvárosban és vidéken drágulás volt megfigyelhető.

A Beauchamp Estates példaként említett egy tavaly év végén lezárult adás-vételt is. Egy orosz milliárdos 21.5 millió fontért vásárolt meg egy kastélynak nevezhető otthon Surrey megyében, nem messze egy reptértől. Választása pedig éppen ezért esett erre az ingatlanra.

Kapcsolódó
Ilyen lesz a jövő luxus fürdőszobája
A Kohler intelligens WC-vel és sokfunkciós fürdőkáddal rukkolt elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik