Otthon

Ilyen lesz a jövő luxus fürdőszobája

Általában a Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) évről évre szokatlan toaletteket, izgalmas kiegészítőket és víztakarékos zuhanyfejeket mutatnak be a fürdőszobai technológia területén. Az idei online eseményen viszont a Kohler bemutatója fordulatosra sikerült és feltettek egy időszerű kérdést, miszerint mi lenne akkor, ha a fürdőszoba egyszerre lenne luxus kivitelű és érintésmentes?

Ez az elképzelés a járvány közepén teljesen életszerű, az áraik viszont már annál kevésbé, írja a Gizmodo.

A Kohler most bemutatott fejlesztései között van egy intelligens WC, ami pont olyan, mint amilyennek hangzik. Fűtött üléssel rendelkezik, automatikusan nyílik és csukódik és egy távirányítóval működtethető minden funkciója. Ez nyilván kényelmi faktor, de több mint háromezer dollárba, átszámítva egymillió forintba kerül, ami talán kissé túlzó.

Kohler

A cég másik nagy dobása az új fürdőkádja volt, amibe ködgépet, aromaterápiás adagolót és RGB-világítást is beépítettek. Sőt, az egyik kiemelt funkciója, hogy ha túl sok vizet engednénk a kádba, azt a rendszer újrahasznosítja és később visszanyomja.

A fürdőkádnak van egy intelligens áztatási funkciója is, ezzel meghatározhatjuk a víz mélységét és hőmérsékletét is. A designt a japán fürdők ihlették és állítólag a kád spa-szerű környezetet varázsol az egész fürdőszobának. A gond csak az vele, hogy körülötte mindent át kell alakítani, mert nem egy egyszerű szerkezetről van szó.

Kohler

Természetesen a legtöbbeknek sosem adatik majd meg, hogy a Kohler által megálmodott luxus fürdőszobában relaxáljon, de a CES sohasem a megfizethető dolgokról szólt.

Kapcsolódó
Ezek lesznek 2021 fürdőszobatrendjei
Erre lehet számítani az egyik legfontosabb élettérben jövőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik