Otthon

Megválasztották 2021 virágát és szobanövényét

Getty Images
Getty Images

December vége felé járva a vállalatok optimizmussal próbálnak tekinteni az új évre. A múlt héten a Pantone jelentette be, hogy 2021-re azt a két színt választotta az év színének, amelyek együttesen képviselik a rugalmasságot és a reményt. Hasonló pozitív üzenetet fogalmazott meg az egyik legnagyobb amerikai virágkereskedő cég, amikor elárulták, melyik lesz a jövő év virága és szobanövénye, írja a House Beautiful.

A 1-800 Flowers a napraforgót választotta a jövő év virágának, hozzátéve, hogy vak, aki nem látja a jókedvet és örömet, amelyet ez a növény szimbolizál. Azt javasolják, tegyük egy vázába a sárga virágokat és otthonunk azonnal derűsebbé válik, de beépíthetjük ünnepi dekorációkba is.

Getty Images

Ami pedig az év szobanövényét illeti, a nyílgyökérre (lásd kiemelt képünk) esett a kereskedő választása, mely angol nevét (prayer plant) onnan kapta, hogy levelei éjszaka összecsukódnak mintha imádkozó kezek lennének. Sötétzöld levelei vörös erekkel rendelkeznek, a növénynek klasszikus karácsonyi színárnyalatai vannak tehát az ünnepi szezonban is jól mutathat az otthonunkban.

Mivel mindannyian egyszerre veszünk most egy nagy lélegzetet, reményekkel telve, fontos volt, hogy olyan virágot és szobanövényt válasszunk, amely tükrözi azt az optimizmust, amivel 2021-et várjuk.

– mondta Alfred Palomares, a a cég képviselője a sajtóközleményben.

Kapcsolódó
1989-ben megjósolták, milyen lesz a jövő otthona, és szinte telitalálat volt
Mintha tényleg tudták volna, milyen lesz az élet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik