Otthon

1989-ben megjósolták, milyen lesz a jövő otthona, és szinte telitalálat volt

Amikor megpróbáljuk megjósolni, hogy milyen lesz a jövő, az általában olyan, mint a Vissza a jövőbe című filmben: kiegészítve a menő szerkentyűkkel, mint a hoverboard, a lebegő autók és az önkötő cipők.

A napokban vált felkapottá egy 1989-ben készült videó, melyben megpróbálták kitalálni, milyen lesz az otthonunk évtizedek múlva, az előrejelzés pedig kísértetiesen pontosra sikerült, írja az Independent.

A This Old House című műsor egyik epizódjában egy férfinek mutatták be a „jövő otthonát” Pennsylvaniában, aki csodálkozik a mozgatható síkképernyős TV-n, amely az óriási  hangszórókkal kiegészítve nincs túl távol a napjainkban használtaktól.

Ez két különböző technológiát ötvöz. A síkképernyős technológia, azt a célt szolgálja, hogy az egység kompakt méretű legyen, mindemellett pedig a képernyő nagy felbontású, jó minőségű képeket biztosítson a néző számára. Ez egy olyan egység lenne, amely illeszkedik a falhoz  és diszkréten elhelyezhető.

– mondta Steve Thomas műsorvezető 30 évvel ezelőtt.

Ezt követően Dennis Arseneau műszaki szakember mutatta be a ház hangutasító-rendszerét, amelyen keresztül a tulajdonos például az esti parti módba lépve beállíthatja a világítást, sőt még a rendőrséget is felhívhatja.

Ahogy azonban a nézők megjegyezték, a program talán túl nagyvonalú volt abban, hogy ezek az eszközök mennyire képesek megérteni a hangokat.

Egy hozzászóló azzal viccelődött évtizedek elteltével,

az a rész, ahol kétszer kellett kimondania a parancsot, már idejétmúlt.

Kapcsolódó
15 négyzetméteres, mégis álomotthonként tekint rá a francia házaspár
Elsőre hihetetlen, de tényleg elférnek benne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik