Otthon

22 milliárd forintért vesz luxuslakásokat a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezost már csak a papírmunka választja el attól, hogy 80 millió dollárért, átszámítva körülbelül 22 milliárd forintért hozzájusson három New York-i lakáshoz, írja a Mansion Global a tranzakciót ismerő forrásokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, az Amazon vezérigazgatója, a világ leggazdagabb embere az Ötödik sugárúton, New York Manhattan városrészének egyik fő ütőerén nézett ki magának egy tetőtéri luxusingatlant és a közvetlen alatta lévő két lakást.

Csak a luxuslakás három emeletes, privát liftje van és hatalmas terasszal rendelkezik. Ha egybenyitnák a három ingatlant, 1600 négyzetméteres villa válna belőle 12 hálószobával.

A tetőtéri álomlakást 2017-ben 73.8 millió dollárért is árulták, de legutóbb 58 millió dollárra becsülték az értékét. A másik két ingatlan együtt 28.45 millió dollárt ér bennfentesek szerint.

New York-ban ennél csak egy ingatlan cserélt gazdát idén, Ken Griffin befektető 240 millió dollárt sem sajnált kifizetni egy tetőtéri villáért a Central Parknál.

Jeff Bezos néhány hónapja vált el feleségétől, MacKenzie Bezostól, aki a napokban bejelentette, hogy a rászakadt vagyona legalább felét eladományozza, és erre szólított fel minden multimilliárdost.

Michael Douglas eladja festői birtokát Mallorcán
Az ingatlant és környékét bemutató videót is mellékelt a hirdetéshez.

Kiemelt kép: SAUL LOEB / AFP / Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik