Otthon

Mit árul el rólad a hálószobád színe?

A színeknek rendkívül sok rejtett jelentése lehet otthonunkban. A pirosat például sokan használják az éhség csökkentésére, a kéket a stresszoldásra, a sárga pedig állítólag boldogabbá teszi az embert.

Rengeteget elárulhat tehát a személyiségünkről, hogy milyen színt választunk házunk falainak festésénél, és ez különösen igaz a hálószobára, ahol az életünk jelentős részét töltjük. Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institue ügyvezető igazgatója a House Beautiful megkeresésére azt elemezte, hogy melyik szín mit mond el rólunk.

9 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból
Sokszor nehéz megválni bizonyos dolgoktól, de ha betartja az alábbi tanácsokat, akkor sokkal tisztább és hangulatosabb lesz a hálószobád.

Sárga

Ez a szín sugárzó és szívélyes, ahogy az emberek is, akik kedvelik. Az innováció és az eredetiség szerelmesei.

Halványlila

A lila árnyalatait főként azok a családok szeretik, ahol sok a kreatív ember, a halványlila pedig kifejezetten az egyediségre törekvő, de érzelmesebb személyek színe.

iStock

Tengerészkék

A kék imádói ragaszkodnak talán a leginkább a kedvenc színükhöz. Ha a sötét árnyalatok állnak közelebb a szívünkhöz, az arra utal, hogy csendes, békés és megfontolt személyek vagyunk.

Világoskék

Erről a színről mindig az égre és a vízre asszociálunk. Azok az emberek, akik a hálószobájukat világoskékre festik, jellemzően nyitottak és szeretik a tisztaságot a környezetükben.

Zöld

A természetben előforduló legsokoldalúbb szín. Kiegyensúlyozottságot áraszt, ezért a kedvelői is mindig erre törekednek az életben.

iStock

Zöldeskék

Kifinomult színről beszélhetünk a sötét árnyalata miatt. Aki emellett dönt, az összetettségét szereti, személyiségét pedig a zöld és a kék szín jellemzői összeadva adják.

Piros

Figyelemfelkeltő szín, és ilyen a piros szerelmeseinek személyisége is. Dinamikusak, lehetetlen ellenállni nekik, extrovertáltak és fogékonyak mindenre.

Rózsaszín

Bár a piros anyaszín leszármazottja, mégis kevésbé erőteljes és figyelemfelkeltő. Sokkal inkább jellemez egy romantikus és érzékeny személyt.

iStock

Szürke

Aki szürkére festi a hálószobáját, az általában a biztonságra törekszik, hiszen ez minden szín közül a legsemlegesebb. Nem magamutogatók és nincs szükségük az állandó megújulásra, hanem inkább a stabilitásra vágynak.

Narancssárga

A narancssárga szerelmesei keményen dolgoznak, de élvezik az életet, mindig keresik az új élményeket és lelkesek. Elfogadóak, mintsem agresszívak.

Rosszul alszik? Ezek a növények segítenek álomba szenderülni
A NASA friss kutatásából kiderült, hogy az éjszakai alvás minőségét javíthatjuk, ha életet viszünk a hálószobába.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik