Otthon

Egyedivé teszi a kandalló a rusztikus fürdőszobát

Az ember a természetben érzi magát.

A fürdőszobákról általában nem meghittségük és hangulatuk okán beszélünk, legalábbis nem úgy, mintha a nappali vagy a hálószoba lenne eszmefuttatásunk középpontjában. Ugyanakkor ma már elismert tény, hogy a rusztikus fürdőszobák legalább annyi melegséget árasztanak a lakásban, mint bármelyik más helyiség.

A rusztikus fürdőszoba kialakítására és öltöztetésére – mint a fotókon is érzékelhető – számtalan lehetőség kínálkozik. A variációk tárházából kiemelkednek a kő járólapok, a csempe helyett használt kőburkolat, valamint a fa, amely egyedülálló módon hangsúlyozza az anyag természetes szépségét. Mint ismert, a kő és a fa legyőzhetetlen páros és a rusztikus stílus két meghatározó anyaga.

A lámpák elhelyezése fontos szempont, miként a tükrök ideális helyre történő elhelyezése is, de a rusztikus dizájn részei a környezetbe illő elegáns csaptelepek, zuhanyzó, kád, mosdó és a kiegészítő bútorok.

Bár a megfelelő anyagok használata feltétlenül fontos a fürdőszoba rusztikus stílusú kialakításához, arra ügyelni kell, hogy ne zsúfoljuk tele a teret, hagyjunk helyet a „levegőnek”.

A megoldások között helyet kaphat egy átlátszó, üveges zuhanykabin, s amennyiben a helyiség alapterülete engedi, egy kandalló minden ínyenc igényét kielégítheti. Utóbbi kissé szokatlannak tűnhet a fürdőszobában, de belsőépítészeti szempontból tökéletesen kivitelezhető.

Ha csupán néhány lépés után máris a lakás legmeghittebb helyiségében, a hálószobában vagyunk – az már csak hab a tortán. Átgondolt tervezéssel a lakás építésekor vagy átalakításakor ez kivitelezhető, ha pedig hálószobánk is rusztikus stílusú, az már maga a teljes kényeztetés.

Via

EZ IS ÉRDEKELHET:

Rusztikus stílus és romantika varázsolja elragadóvá álmaink vidéki otthonát
Fehér kerítés, kerekes kút kinn, magával ragadó romantika benn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik