Otthon

Zöldtetős gerendaház: álmunkban sem kívánhatnánk szebbet

Zöldtetős gerendaház: álmunkban sem kívánhatnánk szebbet

A 157 négyzetméteres rönkház tökéletes harmóniába került a természettel.

A Dániában található Frederiksværk városában található háznak már a környezete is elragadó. A nyugalmat árasztó erdei környezet, a házhoz vezető sétány már önmagában paradicsomi hangulatot teremt.

A fákkal övezett területen a zöldtetős rönkház beleolvadva környezetébe, mint egy kis ékszer mutatja magát. Ahogyan mondani szokták a skandináv államokban: aki fából épít magának otthont, az a természetes életformához tér vissza. Tegyük hozzá, hogy az egészséges életformához is, hiszen a rönk- vagy gerendaházban rendkívül ritkák az allergiás és asztmás megbetegedések, a fának nincs semmilyen káros emissziója.

Az épületet övező terasz hívogató látvánnyal fogadja a betérőt.

A házba lépve mindenhol tágas terekkel találkozunk. Belső atmoszférája meleg színvilágával és kisugárzásával nyugalmat áraszt, stresszoldó. A nagy belmagasság az eleganciát, a fa a melegséget, a fehér színek a letisztultságot képviselik. Az igényes bútorok és berendezési tárgyak stílusosan illeszkednek a térbe, ahol a modern és a rusztikus stílus elemei alkotnak tökéletes harmóniát.

A hatalmas nappaliban a kanapé mellett helyet kap egy dolgozósarok és egy teázós, pihenősarok is. A sok nyílászáró megfelelő fényt és hangulatot  biztosít a helyiségben.

A nappaliból a hangulatos és jól felszerelt konyhába léphetünk, ahol bár elsőre merész megoldásnak tűnhet a betonfal, mégis az összkép inkább izgalmas lesz tőle, mint bizarr.

A házban több fürdő- és hálószoba is helyet kapott. A látvány önmagért beszél. Egyszerű és funkcionális. Nincs is többre szükség.

Ha kilépünk az ajtón, a kikapcsolódás élményének több helyszínét is választhatjuk. Kültéri konyha, kávézós zug, vagy ha úgy tartja kedvünk, romantikus kerti pad.

Végezetül az esti fényár is megér egy fotót.

Fotók: bachbolig.dk

Olvasói sztorik