Otthon

Megédesítik az álmokat a rusztikus ágyak

Ha a kiegészítő bútorok is természetes anyagból készülnek a hálószobába, ez a helyiség lesz otthonunk szentélye.

A bio élelmiszerek és a bio életstílus már sok embert elvarázsolt. Ehhez szorosan kapcsolódva az egészséges életmód jegyében az sem mindegy – sőt nagyon fontos -, hogy milyen ágyon alszunk, hiszen akárhogy számolunk, életünk jelentős részét az ágyban, alvással töltjük. A nyugodt kiegyensúlyozott élethez nélkülözhetetlen a megfelelő pihenés, alvás, melyet leginkább hálószobánkban tehetünk meg.

A hálószoba a pihenés, feltöltődés és regenerálódás helye. A környezettudatosság jegyében szerencsés, ha a hálószobát lehetőségeink szerint összhangba hozzuk a természettel. A fából készült bútorok, így az ágyak is nyugalmat és harmóniát kölcsönöznek, mondhatnánk, hogy édes álmaink tökéletes biztosítékai. Ha a kiegészítő bútorok is természetes anyagból készülnek a hálószobába, biztosan ez a helyiség lesz otthonunk szentélye.

A fából készült ágyak melegebbé teszik a szoba légkörét, dekorációnak sem utolsók, s legalább ilyen fontos: egyedi kivitelezésűek lehetnek. Az ipari futószalagokon gyártott “egyenágyak” nem biztos, hogy megfelelnek elképzelésünknek és igényeinknek. A tömegtermékekkel ellentétben álmaink ágya valóban maga a tökéletesség, ahol egy délutáni vagy kora esti csendes pihenő is felüdíti a testet és a lelket.

A szakemberek szerint a a fa ágyak készítésének meghatározó szempontja a kényelem, a stabilitás, és a személyiséget megtestesítő egyediség. Ezek a darabok javítják a belső terek levegőminőségét, a felszínükön lévő nyitott pórusokon keresztül jelentős mennyiségű káros anyagot képesek megkötni.

Ezeknél a természetes anyagból készült ágyaknál általánosan elterjedt az erdei fenyő használata, de a cédrus és a fehértölgy is gyakori alapanyag, bár az utóbbiak lényegesen drágábbak.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik