Mobil

Előrendelhető a Sony gyönyörű mobilja

A berlini IFA-n alkalmunk nyílt megtapogatni a Sony Xperia XZ3-at, amiről akkor azt írtuk: a dizájnerek ezúttal tényleg kitettek magukért. A XZ3 ugyanakkor nemcsak a külsejével hódít, hanem a képernyőjével is, hiszen a Sony a korábbi LCD megoldásait OLED-re cserélte, ami jelentős ugrás, és főleg azok fogják értékelni, akik sokat szeretnek fényképezni és videós tartalmakat nézni a telefonjukon.

A készülék előrendelése hazánkban is megindult szeptember 14-én a Telenornál, a mobil október 5-től lesz elérhető, kártyás konstrukcióban 236 990 forintos áron. Az előrendelők a Call of Duty®: Black Ops 4 videojáték PlayStation 4-es verzióját kapják ajándékba mellé.

EZT TUDJA

Az oldalt ívelt, 18:9 képarányú kijelző képátlója 6 hüvelyk, a felbontása 2880×1440 pixel, ráadásul HDR-kompatibilis, ami szintén fotózáskor és a Netflix használatakor fontos tényező. Hardver terén az összkép viszont már kissé felemás, hiszen a nyolcmagos Snapdragon 845 lapkakészlet mellé mindössze 4 GB RAM-ot kapunk, illetve az alap háttértár kapacitása is mindössze 64 GB RAM.

Elöl egy 13 megapixeles kamerát kapunk, ami sötétben is egészen szép felvételeket készít, ráadásul tudja a manapság nélkülözhetetlen háttérmaszatolós bokeh effektet, ugyanakkor a hátlapon csak egy 19 megapixeles szenzort találunk, ami egyértelmű visszalépés a cég korábbi, XZ2 Premium készülékéhez képest, amit egy 19+2 megapixeles duálkamerával került a boltokba.

Galéria

A Sony ráadásul nemcsak ezen a téren maradt le a trendekről: habár a szenzor mérete (1/2,3 hüvelyk) kifejezetten pofás, az némileg csalódást keltő, hogy a rekeszérték mindössze f/1.8, és képstabilizátort sem kapunk. Ugyanakkor a 4K HDR, illetve a szintén népszerű 960 fps szuperlassított Full HD felvétel azért adott, bár ezt már tudták más Sony készülékek is.

A készülék akkumulátora 3330 milliamperes, ami kicsit soványnak tűnhet a jelenleg kapható csúcstelefonokhoz képest, ugyanakkor a telefon bemutató sonys szakemberek mindenkit igyekeztek megnyugtatni arról, hogy a készülékük egy ilyen teleppel is megállja a helyét a mindennapokban.

Sony Xperia XZ3 specifikációk

  • Kijelző: 6 hüvelyk, 2880 x 1440 felbontás (18:9)
  • Chipset: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845
  • RAM/ROM: 4 GB + 64 GB
  • Hátlapi kamera: 19 MP
  • Előlapi kamera: 13 MP
  • Akkumulátor: 3300 mAh
  • Operációs rendszer: Android 9.0 (Pie)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik