Tech esport

18 év után végleg búcsút vesznek a legendától

18 évvel a megjelenése után a Sony végleg búcsút vesz a PlayStation 2 konzoltól, hiszen a Sony Japan bejelentette, hogy szeptember 7. után hiába küldik el a tulajdonosok javíttatni a gépüket a PlayStation Clinic nevű hivatalos szakszervizbe, ott többé nem foglalkoznak a közel két évtizedes termékkel.

A PlayStation 2 hazánkban is rendkívül sikeres konzolnak számított – Fotó: Sony

Augusztus 31-ével ráadásul a PlayStation 2-höz tartozó ügyfélszolgálatot is felszámolta a gyártó, amit így is rendkívül sokáig életben tartottak hiszen a PS2 gyártása hivatalosan már 2012-ben véget ért.

A Sony ezzel a lépéssel végleg lezárt egy korszakot:

a Playstation 2 eredetileg 2000. március 4-én debütált Japánban, és mind a mai napig a legsikeresebb játékkonzolnak számít a 155 milliót is meghaladó eladásaival, amit még a szintén népszerű mozgásérzékelős Nintendo Wii sem tudott megközelíteni. A gép népszerűségét jól mutatja, hogy hiába jelent meg 2006-ban a PS3, majd 2013-ban a PS4, még mindig akadnak rajongók, akik napi szinten használják masinát – nekik a jövőben végleg le kell mondaniuk a hivatalos szerviz nyújtott előnyökről.

A Sony 1994-ben kezdte meg a konzolos pályafutását az első PlayStationnel, ezt követett PlayStation 2 2000-ben. A PS3 2006-ban került a piacra, majd 2013-ban kezdődött a PS4 karrierje, és a közel ötéves pályafutása alatt máris túlszárnyalta az elődjét, amiből 80 millió kelt el világszerte. A japán vállalat ugyanakkor azt is közzétette, hogy az elmúlt két és fél évtizedben összesen 525,3 millió konzolt értékesítettek – ami azért egy egészen megdöbbentő szám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik