Mobil

Az iPhone bojkottját akarja a török elnök

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök az amerikai elektronikai termékek, többek közt az iPhone bojkottjára szólította fel a törököket beszédében, miután Washington pénteken megduplázta a török acél és alumínium importjára vonatkozó vámtarifát. Erdogan szerint Törökország súlyos gazdasági támadás alatt áll.

A beszédben arra bátorította a török vállalatokat, hogy továbbra is gyártsanak és exportáljanak. IPhone-ok helyett a Samsung termékeit, illetve az olyan török mobilokat ajánlotta, mint például a Vestel Venus telefonok.

Eleget fogunk gyártani magunknak. Jobb minőségű termékeket kell készítenünk, mint amiket tőlük importálunk.” – mondta.

Törökországban a mobileszközök 17 százalékán fut iOS, ami soknak számít. Nem véletlen, hogy Erdogan az Apple ellen hirdet bojkottot, mivel a legértékesebb amerikai techcégről van szó.

Erdogan török szombaton úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államok fontosabbnak tartja a Törökországban fogva tartott amerikai lelkipásztor ügyét, mint kapcsolatát NATO-szövetségesével. A török líra árfolyama a konfliktus hatására újabb történelmi mélypontra zuhant múlt pénteken.

Az amerikai-török konfliktusról itt írtunk bővebben:

Két illiberális politikus összecsap, a végeredmény gazdasági katasztrófa lehet
Törökország a halálspirál szélén táncol, és csak saját magának köszönheti. Közben Trump még meg is bünteti őket a gazdaságuk összeomlásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik