Mobil

Horroráron jöhet a jövő csúcsmobilja

Korábban már írtunk arról, hogy a következő nagy újítás az összehajtható mobil lehet, és már több nagy gyártó is dolgozik azon, hogy előrukkoljon ilyen készülékkel. A Huawei áprilisban jelentette be, hogy ők lesznek az elsők, de a legtöbbet a dél-koreai Samsung mobiljáról hallani. A cég várhatóan jövőre mutathatja be az iparban eddig „Galaxy X” néven emlegetett készüléket, ami az eddigi szivárgások szerint összehajtható panelt kap. A cég év elején egy szűk partneri körnek már meg is mutatta a prototípust, amiről a The Bell képeket is szivárogtatott.

Forrás: ConceptCreator

Egy ilyen eszköz valószínűleg alaposan átrajzolná a telefonpiac térképét, ám egy bökkenő nehezítené az elterjedést: az ára. Kim Jang-yeol, a Golden Bridge Investment elemzője szerint ugyanis a mobil akár az 1850 dolláros árcímkét is elérheti, ami magyar forintba átszámolva nettó félmillió forintot jelent, ezzel pedig még a méregdrágának kikiáltott ezerdolláros iPhone X-en is jóval túltenne.

Kim a korábbi szivárgásokkal is egyetért, miszerint a Galaxy X egy masszív 7,3 hüvelykes OLED kijelzővel érkezik, a készülék pedig összehajtott állapotban 4,5 hüvelykes méretet vesz fel. A Samsung egy különleges, úgynevezett „mesterséges izom” technológiát használhat arra, hogy komponensek biztonságosan, károsodás nélkül helyezkedjenek el a kütyü belsejében összehajtott, illetve kihajtott állapotban.

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

Ámulni fogunk, mit tudnak majd 2018 okostelefonjai
Három, de inkább négy kamera, összehajtható kialakítás, még több animoji és kiterjesztett valóság - ezekkel készülnek idén a mobilgyártók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik