Mobil

Ezt mindenképpen töltse le, ha Samsung mobilja van

Az Opera tavaly augusztusban állította le a sokak számára több mint életmentő Opera Max nevű appot, ami azoknak segített mobilnetet spórolni, akiknek csak szűkösebb adatkeretre futotta, emellett VPN-kapcsolatot biztosított a mobilos böngészéshez. A Samsung szerencsére ezeket a funkcionalitásokat tovább örökíti a februárban kiadott, ingyenes Samsung Max nevű appban.

Az egyik a „Data Saving Mode”, ami segít zsugorítani a mobilnet-forgalmunkat. Egyrészt ajánlatot ad arra, hogy mely alkalmazások zabálják a legtöbbet, és folyamatosan keresi az adatcsökkentő lehetőségeket. Amikor lehetséges, tömöríti a letöltendő képeket, videókat, hangfájlokat és weboldalakat az appokon és böngészőkön belül. A felhasználók emellett különféle jogosultságokat állíthatnak be az egyes alkalmazásoknak, így azt is korlátozhatjuk, hogy a háttérben ne zabáljon adatot mondjuk az Instagram, vagy a Facebook.

Forrás: Google Play

A másik a VPN-kapcsolatot biztosító „Privacy Protection”mód, aminek fő haszna, hogy nyilvános wi-fi hálózatra csatlakozva sem kell attól félnünk, hogy a rosszakarók netán lecsapolják a jelszavunkat. Az app kompatibilitás folyamatosan bővül, Galaxy A és J mobilokra előretelepítve érkezik, más Samsung-modellek tulajdonosai a Play Áruházból tölthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik