Mobil

Mindenkit beelőzhet a Huawei összehajtható mobiljával

A Samsung és az Apple mellett a Huawei is az összehajtható mobilok felé tapogatózik, sőt tavaly októberben azt mondták, mindenkit beelőznek majd. Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója  már akkor elárulta a CNET számára, hogy van egy működő mintaeszközük, amin csak finomítani kell.

A South Korea forrásai szerint a Huawei novemberben tervezi saját modelljének piacra dobását, amivel a Samsungot szeretné beelőzni. A kínaiak titoktartási szerződéseket kötöttek számos olyan beszállítóval, akik az összehajtható mobil legyártásához szükséges hardvereket szolgáltatják. Még ha novemberben be is jelentik az eszközt, nem biztos, hogy a cég elkezdi szállítani.

A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, de a moduláris koncepción alapuló telefonok kudarca azt mutatja, hogy rendkívül nehéz a vásárlókkal bármilyen merőben új megoldást elfogadtatni. A Project Ara bedőlése, az LG G5 sikertelensége jelzi, hogy elsőként tesztelni kell a piacot és apránként behozni az új elemeket. A Samsung pontosan így tett az Galaxy edge modellek kijelzőjével (de említhetnénk az LG Flex szériát is), ami azóta iparági szabvánnyá vált.

A kínaiak már jövőre berúgnák az összehajtható okostelefonok piacát
A Huawei is ilyen készüléken dolgozik a Samsung és az Apple mellett, elsők lesznek, állítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik