Mobil

Ennyire pofátlanul még senki nem koppintotta az Apple-t és a Samsungot

Egyáltalán nem meglepő jelenség, amikor egy kínai mobilgyártó szemet vet a legnagyobb nevek sikeres modelljeire, majd le is másol pár ötletet, nemrég például az Oukitel és a Dogee iPhone X-re hajazó mobiljairól írtunk.

A Leagoo nevű cég a Mobil Világkongresszuson mutatta meg, hogy ők aztán komolyan nem érzik kellemetlenül magukat emiatt: Leagoo S9 modelljük neve a Samsung friss és ropogós Galaxy S9-ét idézi, megjelenés terén pedig az iPhone X-et nyúlja.

Az androidos eszköz mindössze 150 dollárba (kb. 40 ezer forint) fog kerülni, így akinek nincs pénze az ezerdolláros almás mobilra, vagy egyszerűen nem tud dönteni, melyik oldalról választana telefont, annak olcsó alternatíva lehet. Még a cég is úgy nevezi gyermekét, hogy

az első androidos iPhone X a világon.”

A leglátványosabb másolt dizájnelem a kijelzőbe benyúló kamerasziget, az úgynevezett “notch”, ezáltal támogatja az arccal való feloldást is (a funkciót Face Accessnek nevezték el), a cég állítása szerint 0,1 másodperc kell neki a tulajdonos felismeréséhez.

5,85 hüvelykes, 18:9-es képarányú széltől-szélig terjedő, HD+ felbontású IPS kijelzőt, 4GB rendszermemóriát, 32 gigabájt tárhelyet kapott, hátulra 13 megapixeles duálkamera-rendszer került, mindehhez 3300 milliamperórás akkumulátor társul. Belül egy meg nem nevezett nyolcmagos, 1,5GHz-es nyolcmagos processzor dolgozik. Pontos megjelenési dátumot még nem jelentettek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik