Mobil

Kiszivárgott fotón a Sony új csúcstelefonja

A Samsunghoz képest idén még elég sokáig bírta jelentősebb szivárogtatás nélkül a Sony, de alig pár nappal az idei Mobil Világkongresszus (MWC) előtt őket is elérte a végzet, és még a hivatalos bemutató előtt kikerült az internetre az idei csúcstelefonjuk néhány fontos részlete.

Az infók természetesen a szivárogtatásban elsőnek számító Evan Blasstól érkeztek, aki szokás szerint a Twitteren tette közzé a nálad landolt képet, amin az 5,7 colos képernyővel felszerelt Xperia ZX2 látható. Blass értesülései szerint ugyanakkor a Sony nemcsak ezt a készüléket fogja bemutatni a hétvégén, de a mobil kistestvérét is, az 5 colos képernyővel rendelkező XZ2 Compactot is.

Amennyiben hinni lehet a fotó mellé érkezett információknak, mindkét készülékben a Qualcomm legújabb, igen jól teljesítő Snapdragon 845-ös processzora kapott helyet, a kamera pedig ugyanaz lesz, ami korábban a XZ Premiumban is helyet kapott, tehát a készülékek egy 19-megapixeles, ƒ/1.8 szenzorral lesznek felszerelve, illetve hátlapon mindkét mobilnál helyet kap egy ujjlenyomat-olvasó is.

A két új modell ugyanakkor nemcsak a kijelző méretében fog eltérni egymástól, ugyanis a XZ2 Compacttal ellentétben a XZ2 mindkét oldalán üvegborítással érkezik (a Compactnál polikarbonát hátlapra lehet számítani), továbbá támogatni fogja a vezetéknélküli töltés lehetőségét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik