Mobil

Bivalyerős lesz a Samsung Galaxy S9

Ugyan a Samsung csak február 25-én, az idei Mobil Világkongresszuson (MWC) rántja le a leplet a legújabb csúcstelefonjairól, a Samsung Galaxy S9 és S9 Plus modellekről, de a készülékekről már így is rengeteg mindent lehet tudni. Például azt, hogy a gyártó komoly előrelépést ígér a fényképezés terén, illetve kiszivárgott képeken már azt is láthattuk, hogy miképp fognak kinézni az új modellek.

Forrás: Evan Blass / Twitter

Külcsínben ugyan nem hatalmas az eltérés az S8-hoz képest, a burkolat alatt viszont jelentős változás várható, legalábbis a Cnet beszámolója szerint, akiket az okostelefonba kerülő Snapdragon 845 processzort gyártó Qualcomm hívott meg a központjába, hogy bemutassák mire képes az új chip.

Azt persze tudni kell, hogy az eseményen résztvevő újságírók nem egy Galaxy S9-en mérhették le az új processzor teljesítményét, hanem egy olyan speciális tesztkészüléken, amiben a chip mellett 6 GB RAM, dupla hátsó kamera (12 és 13 megapixel), és egy 12 megapixeles előlapi kamera található, méghozzá egy 5,5 colos, 2560 × 1440 pixel felbontásra képes kijelző kíséretében.

A Cnet által közzétett eredmények éppen ezért nem a Samsung Galaxy S9 teljesítményét mutatják, ugyanakkor ebből már sejthető, hogy mire lesz képes a dél-koreai gyártó legújabb készüléke. A mérések alapján a Snapdragon 845 átlagosan 26%-kal erősebb, mint a korábbi, 835-ös modell, a különböző mérések között viszont akadtak olyan feladatok, ahol a 40%-ot is elérte a növekedés – míg máskor csak 4%-os előrelépést tapasztaltak a szakújságírók.

Hogy a Samsung Galaxy S9 esetében milyen teljesítménybeli ugrás várható, az csak február 25-én fog biztosan kiderülni, de a Cnet adatai alapján az új készülék nemcsak az árában fogja messze felülmúlni a korábbi Galaxy S modelleket, de az új processzornak hála gyorsaságban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik