Mobil

Brutális okostelefonnal rukkolt elő a legendás autógyártó

Nem mindennapi dolog, hogy egy autógyártó saját telefont ad ki, de a brit Land Rover most egy nyers és strapabírónak tűnő modellt mutatott be, ehhez a Bullitt nevű gyártóval fogtak össze, akik készítettek mobilokat a Cat és a Kodak márkáknak is. A Land Rover Explore-t kifejezetten azoknak szánják, akik szeretnek túrázni, sportolni, ezért szívós üzemidőre és strapabíró készülékre van szükségük.

Forrás: Bullitt

Az Explore-t a világ legszívósabb telefonjaként emlegetik, IP68-as szabvány szerint ellenáll a víznek és a pornak (ahogy a Samsung Galaxy S8 is), 1,8 méter mélységig bírja a vizet, és jól viseli a szélsőséges hőingadozást is. Iránytűt és SOS jelzőfényt is építettek bele, az érintőkijelző pedig nedvesen és kesztyűs kézzel is használható.

A 4000 milliamperórásnak akkumulátornak köszönhetően akár két napig is bírja a folyamatos használatot. A hozzá készült moduláris, Adventure Pack nevű kiegészítő csomag egy olyan sticket is tartalmaz, amit mágnesesen lehet a telefon hátuljára csatlakoztatni, és további 3600 mAh-val növeli meg a telep kapacitását. Az átlagos telefonoknál pontosabb GPS-szel és a térképfunkciókkal vértezi fel a telefont.

Forrás: Bullitt

Android Nougat operációs rendszert használ, de számos egyedi előre telepített appot kínál, amik főleg a tájékozódást segítő navigációs, kiterjesztett valóságon alapuló szoftverek.

MediaTek Helio X27 chipsetet, 4 GB rendszermemóriát, 64 GB tárhelyet, 5 hüvelykes full HD kijelzőt kapott. A hátlapra 16 megapixeles kamera került, míg a szelfikért egy 8 megapixeles előlapi kamera felel. Április 26-án jelenik meg és 499 fontba fog kerülni (kb. nettó 175 ezer forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik