Mobil

Valami egészen szokatlan történik az új iPhone-nal

Az elmúlt évek szokásos forgatókönyve egy újabb csavarral gazdagodott: nem az új iPhone-ról derült ki valami rettenetesen nagy hiba, vagy probléma, hanem a Samsung csúcsmodellje végzi Canossa-járását most már hetek óta. Persze az új Apple-mobilok is megkapták a magukét, szép kis listák születtek a hibákról, de komolyabb balhé nem tört ki.

Mégis van itt valami, amiről érdemes beszélni, mivel ilyet még senki sem látott.

Az iPhone 7 egy kifejezetten szép darab, így a felhasználók nem szívesen rejtik tokba a telefont (bár van itt egy, ami biztos mindenkinek tetszene), de védelemmel azért mégiscsak el szeretnék látni. Ezért sokan úgynevezett skineket, azaz átlátszó fóliákat használnak a karcok ellen, ami hasonló a kijelző védőhöz, csak éppen a hátlapra kell felragasztani.

A felirat, aminek nem a fólián, hanem a telefon hátlapján kellene lennie
A felirat, aminek nem a fólián, hanem a telefon hátlapján kellene lennie

Ez az esetek nagy többségében nem jelent problémát, a Jet Black színű iPhone tulajdonosok azonban arról számoltak be, hogy amikor leveszik a skint, az eltünteti a hátlapon található feliratokat. Ezek között ott van az iPhone modellnév, ezen kívül pedig további, főleg a hatóságok engedélyezéssel összefüggő szövegek, számsorok, illetve az évek óta megszokott „Tervezte az Apple Kaliforniában” sor.

A jelenségről videó is készült, de a fentebb található képen is jól látható, hogy mi és hogyan történik.

A fólia lehúzza a szöveget, bár a beszámolók szerint a telefonon is ott marad belőle valamennyi, de a legtöbb esetben alig látható módon. Soha ehhez hasonló nem történt még az iPhone-ok történetben, és most is kizárólag a fényes, fekete lakkozású telefonokat érinti.

Az Apple egyelőre nem reagálta le a dolgot, kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a reakció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik