Mobil

Ezek az iPhone 7 legidegesítőbb hibái

Csörgedeznek az első beszámolók és máris akad pár bibi az új Apple mobilokkal.

Nekünk, magyaroknak ki kell várnunk a sorunkat, de az első körös országok vásárlói (sorban állói) már kézhez kapták drágaságaikat. Ahogy ilyenkor lenni szokott, rögtön megjelenek az első beszámolók, tesztek, vélemények, videók, amelyek több furcsaságot is kiderítettek a telefonokkal kapcsolatban.

Egyelőre úgy néz ki, hogy végzetes, nem javítható hibát egyik mobil sem produkál, ennek ellenére fussunk végig rajta, hogy milyen jelenségeket kergetik őrületbe az iPhone-tulajokat.

1. Cicereg

Ez volt a legelső jelenség, de mivel valószínűleg kivételes eset, ennyivel le is lehet tudni. Egyedül azért érdekes a „coil whine” hatás lejegyzése, mert ez eddig kizárólag a számítástechnikai eszközökre volt jellemző, azon belül is a grafikus kártyákra és a mobilok körében elsőként az iPhone 7 produkálta.

2. Viszlát, zafír?

A JerryRigEverything YouTube csatorna jó ismerősünk, mivel annak készítője minden újonnan megjelenő telefont szétbarmol. Csavarhúzókkal és egyéb éles, hegyes eszközökkel teszteli a telefon borításának, üvegfelületeinek ellenállóságát, ami iránymutatást ad arra nézve, hogy mit bír az adott telefon. Sorsát az iPhone 7 sem kerülhette el, a tesztek során azonban kiderült, hogy a hátsó kamera lencséje, illetve a Home gomb felülete már nem zafír kristályüvegből készült, ahogy az az előző generációnál történt.

3. Home gomb para

Az idei iPhone egyik újítása a Home gombhoz kötődik, ami immáron nem nyomásra, hanem érintésre reagál. A vezérlését a Haptic Engine végzi, ami lehetővé tette a Force Touch alkalmazását, vagyis fizikailag már nem lehet megnyomni a gombot, cserébe kétszintű erőséggel szabályozható. Ennek az az egyetlen, de erős hátulütője, hogy kesztyűt viselve már nem működik, ezért a hidegebb napokon lesz vele némi probléma.

4. Jack, jó volt veled!

Ezt a témát oda-vissza, előre-hátra, több alkalommal kiveséztük, amihez ajánljuk az ide vonatozó cikkeket, videót. A jack port elhagyása még egy ideig biztosan téma lesz, de mi azt jósoljuk, hogy ezt szokjuk majd meg a leggyorsabban.

5. A kényes Jet Black

Az iPhone 7 megjelenésével búcsút intettünk a Space Gray verziónak, ami helyett rögtön két fekete modellt kaptunk (nem, nem úgy!). A matt és fényes borítás közül az utóbbi végtelenül kényesnek bizonyult, mivel mágnesként vonzza az ujjlenyomatokat, de az első beszámolók szerint szinte azonnal és nagyon könnyen karcolódik.

iPhone_jet_black

6. Hallod, nem hallod?

Az összes közül ez lehet a legidegesítőbb probléma, de ez is oldódik meg a legkönnyebben, hiszen egy szoftverfrissítéssel el is fog majd tűnni. Amíg ez nem történik meg, addig előfordulhat, hogy a lightning csatlakozót használó EarPod fülesek, illetve maga a lejátszó egy idő után lefagy, nem reagál, így nem lehet hangerőt állítani, vagy léptetni a számok között.

7. Egy távoli hang

Hogy kimaxoljuk a stílusosságot, jöjjön a hetedik probléma, ami egészen friss. Néhányan arra panaszkodnak, hogy hívás közben rossz a hívott fél részéről érkező hang minősége, mivel az furcsán halknak, távolinak tűnik. Mindez nem érinti a készülék többi audio képességét, és valamennyire javítható a dolog, ha beszélgetés közben lentebb veszik a hangerőt. Az Apple nem reagált még a dologra, de nagy eséllyel erre is az iOS 10 következő kiadásában jön egy javítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik