Mobil

Így faraghatsz profi kamerát az iPhone 7-ből

Egy halom felcsatolható… akarom mondani, utólag felszerelhető eszköz kapható a telefonokhoz, és ezek közül az egyik legjobbak az objektívek, melyekkel az egyébként sem rossz iPhone kamerák még jobbá tehetőek. Most, hogy itt a legújabb Apple termék az iPhone 7 páros formájában, várható volt, hogy érkezik egy újabb kiegészítő, amit ezúttal a minőségi termékeiről híres Olloclip dob a piacra.

Az új Core, Active, illetve Macro Pro lencsék nem csak továbbfejlesztett optikát, hanem cserélhetőséget is biztosítanak, aminek még neve is van, úgy hívják: Connect. Oké, idáig nem túl fantáziadús a dolog, de a lényege az, hogy külön kezeli a telefonon lévő keretet, és az objektív házát. Ezzel a megoldással nagyon gyorsan cserélhetőek a különböző feladatokra alkalmazható lencsék, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a kevesebb babrálás több időt biztosít a fotók elkészítésére.

olloclip ophone 7

Habár maguk az objektívek messze nem jelentenek forradalmat, ugyanakkor az mégis jó bennük, hogy nagyjából lefedik azt a tartományt, amit egy átlagos fotós használni szokott, és 100 dollárért például a Core szett tartalmaz egy halszemoptikás, egy 120 fokos nagylátószögű, illetve egy 15x-ös nagyítású makrólencsét is. Ha mindezt védelmet nyújtó tokkal együtt kérjük, akkor 120 dollárt fogunk a kasszánál hagyni. Aki viszont inkább szeret apró bogárkákat fotózni a levélen, tehát a makrófotózás barátja, az 80 dollárért kaphatja meg a 7x, 15x, 21x-es lencsék szettjét, míg a Core-ral megegyező áron (120 dollár) kapható Active Lens csomag két 2x-es telét, illetve 155 fokos, ultra nagylátószögű objektívet tartalmaz.

Nagyon azért még nem kell rohanni a vásárlással, bár az előrendelés már él, de a kiszállítások csak november elején várhatóak. Az Engadget ráadásul önmérsékletre int az iPhone 7 Plus kapcsán, mivel nem tudni, hogy a telefon duplakamerás megoldását mennyiben befolyásolja az Olloclip kiegészítője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik