Mobil

Az összes eddigi iPhone tesztje egyetlen videón

9 év, 15 mobil, rengeteg kábel, még több adat, meglepő eredmények.

Nem is olyan régen került szóba, hogy az első, még 2G-s iPhone milyen komoly értéket képvisel a piacon, most pedig újra itt a nagy klasszikus ebben a giga tesztben. A YouTube tele van összehasonlító tesztekkel, amelyekben jellemzően az Apple mobiljai küzdenek meg a konkurenciával és csak nagy ritkán egymással.

Ez azért is van így, mert kevesen tudják összeszedni az összes, 2007 óta megjelent iPhone-t, és még kevesebben bajlódnak azzal, hogy ezeket valamilyen értelmes összehasonlítási rendszerbe tuszkolják be. Az EverythingApplePro nevű csatorna készítői már a nevük miatt is kötelezve vannak erre a mutatványra, ezért lássuk, mire jutottak az összes almás mobillal.

Kezdésnek a bekapcsolással indul (logikus módon) a dolog, ami máris hozza az első furcsaságot, nevesül, hogy a legerősebb, legnagyobb iPhone 7 Plus csak nyolcadikként jut el odáig, hogy bebootoljon. Az ezt követő teljesítmény tesztek során már helyreáll a rend, és a megszerezhető pontszámok a szerint nőnek, amilyen új az adott készülék.

A videó lényege és értelme persze nem az, hogy derüljünk a szerény képességű régi iPhone-okon, hanem inkább annak szemléltetése, hogy kilenc év alatt hogyan lett az aktuális modell 120-szor gyorsabb az elsőnél.

A számok, adatok mellett érdemes megvárni a videó végén érkező kamera tesztet is, amivel kapcsolatban főleg az derül ki, hogy a lencsék és szoftverek főleg a rossz fényviszonyok közti fotózást, videózást tették sokkal jobbá az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik