Mobil

Tömegesen fordulnak el a mobilosok a Samsungtól

A legtöbbjük maradna az Androidnál, de sokan váltanának iPhone-ra is a Note 7 balhé miatt.

Tegnap arra kerestük a választ, hogy milyen hatással lesz a Samsungra a felgyulladó Note 7-tek miatt kialakult helyzet. Az anyagi veszteség aránylag könnyen kiszámolható, a Note sorozat valószínűleg már soha nem tér vissza eredeti formájában, így annak felfejtése maradt hátra, hogy mit szólnak mindehhez a vásárlók, a felhasználók.

A többség azért az Androidhoz húz

Ennek kiderítésére jó módszer lehet egy felmérés készítése, amit a Branding Band már második alkalommal végzett el a Samsung felhasználók körében. Az első kérdőívezésre még szeptemberben, a Note 7 készülékekre vonatkozó csereprogram meghirdetése után került sor, amikor kiderült, hogy a megkérdezettek 34%-a nem kíván többet Samsung mobilt vásárolni.

Ez az aránylag magas szám annak fényében még nagyobb súllyal esik latba, hogy az ő 81 százalékuk mindig is Samsung, vagy androidos készüléket használt.

Az események lekövetéseként a cég október 11-12. között megismételte a felmérést, amely során ismét 1000, 18-65 év közötti, olyan amerikai felhasználót kerestek fel, akik jelenleg Samsung okostelefonnal rendelkeznek. Az azóta bekövetkezett újabb esetek miatt nem annyira meglepő, hogy a koreai gyártót elhagyni kívánkozók száma 40 százalékra nőtt. Ők a következő mobilokat részesítenék előnyben:

  • 8 százalékuk Google Pixelt venne (ez új elem az eredeti felméréshez képest)
  • 30% iPhone-ra váltana (ez elsőre 34 százalék volt)
  • 62% valamilyen másik gyártótól származó androidos mobilt vásárolna

Van még ott, ahonnan ez jött

Az eredetileg érintett, plusz a csereként kiadott Note 7-ekkel együtt összesen 1,9 millió készülékről van szó, ennyi mobilt szeretne visszahívni a Samsung. A gyártó információi szerint eddig összesen 96 túlmelegedett telefonról érkezett jelentés (az USA-ban), amelynek túlnyomó többsége még az első szállítmányokból származik. Jelenleg hat olyan problémás esetről tudnak a hatóságok, amelyek a cseremodellekkel függenek össze.

A Samsung úgy tudja, hogy 13 esetben történt égési sérülés, 47 alkalommal pedig anyagi kár a lángra lobbanó Note 7-ek miatt. Ebben a pillanatban nem világos, hogy még mennyi telefon van a felhasználók kezében: a szeptember végi adatok szerint 60 százalékuk már visszakerült, de ez még az eredeti 1 milliós kontingensre vonatkozott, amihez azóta hozzáadódott további 900 ezer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik