Mobil

Megszólalt a Samsung Note 7-ügyben

Tegnap az egész netet bejárta, hogy a Samsung leállítja a robbanó mobilok gyártását. Mára megérkezett a gyártó saját állásfoglalása, ami nem ennyire durva.

Miután tegnap mi is megírtuk, hogy nemzetközi hírforrások szerint a Samsung a csereprogram után is veszélyesnek bizonyult széria gyártásának leállítását tervezi, természetesen megkérdeztük a gyártó hazai képviseletét is az információ valóságtartalmáról.

A magyar részleg villámgyorsan rákérdezett a dolgokra, és a tegnapinál több szinten is megnyugtatóbb  hírekkel szolgált. Egyrészt fontosnak tartották leszögezni, hogy

Európában egyáltalán nem tudnak robbanó, kigyulladó, vagy felforrósodó készülékről,

ez a probléma kizárólag a tengerentúlon, valamint a Távol-Keleten forgalmazott típusok esetében fordult elő. Ennek ellenére természetesen a globális készlettel kapcsolatban vizsgálódnak tovább. Íme az ezzel kapcsolatos pontos közlemény:

A Samsung megérti azt az aggodalmat, amit a szolgáltatók és vásárlók éreznek most, hogy újabb kérdések merültek fel az újonnan kiadott Note 7 cseretelefonokkal kapcsolatban. Mi továbbra is mindent megteszünk az eset gyors kivizsgálása érdekében, hogy megtaláljuk, mi volt a kiváltó ok, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzuk az eredményeket. Szoros kapcsolatot tartunk a CPSC-vel (U.S. Consumer Product Safety Commission) a vizsgálat ideje alatt. Ha azt a következtetést vonjuk le, hogy újabb biztonsági probléma adódott, akkor a CPSC-vel közösen azonnali lépéseket fogunk tenni a helyzet kezelésére. Biztosítani szeretnénk vásárlóinkat, hogy minden bejelentést komolyan veszünk és nagyra értékeljük türelmüket, mialatt mi a helyzet mielőbbi megoldásán dolgozunk.

A képviselet szintén pontosította a gyártás leállításáról szóló információt:

Átmenetileg módosítjuk a Galaxy Note7 gyártásának ütemtervét, hogy további lépéseket tehessünk a minőség és a biztonság fenntartása érdekében.

Ez utóbbi valószínűleg virágnyelven annyit jelent, hogy ugyan tényleg leálltak a futószalagok, de csak ideiglenesen függesztik fel a gyártást, amíg kiderül, valóban újabb szériahibáról van-e szó. Mindenesetre akinek Note 7 készüléke van, és Európában vásárolta (igen, jelen esetben Magyarország is Európa része), ne rohanjon feltétlenül a boltba visszacserélni, csak akkor, ha tényleg valamilyen hibajelenséget tapasztal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik