Mobil

Mobil appal segíthetsz fordítani a Google-nek

24.hu
24.hu

2016. 08. 30. 15:09

A Crowdsource használatának egyetlen feltétele, hogy penge legyél valamelyik nyelvben.

A Google előszeretettel használja felhasználóinak millióit arra, hogy a szolgáltatásai még jobbak és pontosabbak legyenek. A helyi idegenvezetők fotókkal, leírásokkal, véleményekkel segítik a térképet használókat, de maga a Maps is a mi pozíciónk alapján mutatja meg, hogy merre nem érdemes elindulni a városban a dugó miatt.

A Crowdsource is ehhez hasonló célt szolgál, bár a Google egyelőre nem verte nagydobra az alkalmazás megjelenését. Az app szövegek lefordításában, a kézírás felismerésében, térképrészletek azonosításában és képek újraértelmezésében kéri a segítségünket. A cég szerint egy kísérleti projektről van szó, ami egyelőre semmilyen formában nem jutalmazza a használóját, de egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad.

Az apró kis feladatok elvégzése azzal indul, hogy megadjuk az applikációnak, mely nyelveket beszéljük folyékonyan. Ezt követően (valószínűleg a választott nyelv alapján) bizonyos menüpontok aktívakká válnak, ahol rövid fordítási feladatokat kapunk. A képeken szereplő szövegek túlnyomó része különböző táblákról származik, a kézírásról pedig mindez megállapíthatatlan, így az sem világos, hogy milyen célt szolgál.

A Google szerint még ők is keresik az útját az alkalmazásnak, ami valószínűleg ezerszer jobban pörögne, ha felajánlanának pár gigabájt Drive tárhelyet a közreműködőknek. A Crowdsource egyelőre csak Androidra tölthető le ingyenesen.

(Forrás és nyitókép: TechCrunch)
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.