Mobil

Galaxy Note Edge: drága ritkaság

A legfrissebb híradások szerint idén csak igen nehezen vásárolhatunk majd oldalkijelzős Note Edge-et.

A Samsung szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek szeptember végén kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon kapcsán a Samsung eddig hivatalosan csak annyit közölt, hogy az amerikai, japán és koreai vásárlók egész biztosan elérhetik a boltokban, most pedig felbukkant egy lista, melyen számos további ország neve is ott figyel.

Ezek szerint idén várhatóan a következő országokban lesz hivatalosan kapható a Note Edge: Ausztrália, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, India, Kazahsztán, Lengyelország, Luxemburg, Nepál, Németország, Oroszország, Portugália, skandináv országok, Spanyolország, Svájc, Szingapúr. Egy biztos: Dániában december 12-én debütál a készülék, melynek hivatalos európai listaára 899 euró (275 ezer forint). Összehasonlításképp a Note 4 ára 699 euró (215 ezer forint).


A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon jobboldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560×1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4, vagyis adott a remek Snapdragon 805/Exynos 5433 chipset, a 3 GB RAM, az Android 4.4 szoftver, az S Pen támogatás, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a 16 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik