Média

Távozik a Telenor Magyarország vezérigazgatója

Alexandra Reich, Telenor
Alexandra Reich, Telenor

Vezérigazgatót vált a Telenor Magyarország tudta meg a portfolio.hu. Alexandra Reich a Telenor második legnagyobb bevételű leányvállalata, a thaiföldi dtac vezetője lesz, miután leadja a magyar részleg irányítását, mely – több más régiós céghez hasonlóan – tulajdonost váltott nemrégiben.

Alexandra Reich 2016 novemberében csatlakozott a Telenor csoporthoz, és lett a Telenor Hungary első embere. (A vezérigazgató Christopher Laskát váltotta Magyarországon, aki korábban Szingapúrba költözött.) A magyarországi mobilszolgáltató irányítása mellett a csoport közép-kelet-európai tevékenységeiért is Reich felelt az elmúlt években.

A Portfólió szerint a vezérigazgató mostani távozásának oka a Telenor régiós érdekeltségeinél történt tulajdonosváltás.

Idén márciusban számoltunk be róla, hogy a skandináv Telenor eladja közép- kelet-európai leányvállalatait a PPF Csoport részére 2,8 milliárd euró cégértéken. A tranzakció a magyar, a bolgár, a szerb, a román és a montenegrói mobiloperátort, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót is magába foglalja.

Eladták a Telenor Magyarországot
A vevő a PPF Csoport, mely a mobilszolgáltató más közép-kelet-európai leányvállalatát is megveszi.

A kreativ.hu úgy tudja, hogy a Telenor már ma bejelenti Reich utódját. Az illető egy cseh, de nevet nem említett a cikk.

Megvan a Telenor Magyarország új vezérigazgatója
Alexandra Reich helyére a céget felvásárló PPF Group telco-divíziójának igazgatóját, Jan Hanušt nevezték ki.

Idén áprilisban egyébként a Telenor konkurenciája, a Magyar Telekom is vezérigazgató-váltást jelentett be. Christopher Mattheisen egyelőre még a helyén van, de napokon belül búcsúzik a posztról. Ezt egyébként közel 12 éven át töltötte be.

A Vodafone eközben épp felvásárolja a UPC Magyarországot. A Digi pedig épp az Invitelt veszi meg. Szóval lesz még itt jövés-menés bőven.

Elárulta a Telekom vezére, miért pont most mondott le
Kiderült, hogy már régóta tervezte ezt a lépést.
Gigaüzletet jelentettek be: a Vodafone megveszi a magyar UPC-t is
A négy leányvállalat adásvételének értéke súrolja a 19 milliárd eurót.
DIGI
Mehet a DIGI-Invitel fúzió, de feltételekkel
A Gazdasági Versenyhivatal 41 települést érintő beavatkozással és ellenőrzőbiztos kijelölésével adott zöld utat a fúzióra, melynek során a DIGI megvásárolja az Invitelt.

Kiemelt kép: Alexandra Reich, a Telenor Magyarország leköszönő vezérigazgatója. Fotó: Telenor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik