Média

Itt a névsor: ők vették át Mészáros Lőrinc vidéki lapjainak irányítását

A Mediaworks budapesti központja a bezárt Népszabadság épületében. Fotó: Szalay Dániel
A Mediaworks budapesti központja a bezárt Népszabadság épületében. Fotó: Szalay Dániel

Mint a múlt héten megírtuk, pénteken behívták a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester médiaérdekeltségei közé tartozó Mediaworks kiadó által tavaly felvásárolt Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét, és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket.

Lefejezték Mészáros Lőrinc vidéki lapjainak vezetését
A Pannon Lapok Társaságának három megyei és egy városi lapjánál a legfelső vezetőt eltávolítják. Szorosabb lesz a központi irányítás.

A hivatalos magyarázatot és a Pannon Lapok Társaságához tartozó megyei lapok új főszerkesztőinek hivatalos névsorát egy MTI-n közzétett közleményből tudhatjuk meg.

A PLT az MTI-nek eljuttatott közleményben azzal magyarázza a lépést, hogy a Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társasága megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be, így a Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT napilapok vezetési struktúrájában megszűnt a lapigazgató-főszerkesztői munkakör péntektől.

A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került; a veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László; a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter; a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll; a Dunaújvárosi Hírlap élén Várkonyi Zsolt főszerkesztő áll, lapigazgatói munkakör nélkül.

A hírportálok főszerkesztői teendőit változatlanul Barankovics Ildikó online főszerkesztő látja el – tették hozzá.

Hét távozó a TV2 Tényeknél: akad, aki inkább buszt vezet, de Kökény-Szalai Vivien szerint minden rendben
Hétre ugrott a Tényektől rövid időn belül távozók száma. Forrásaink szerint kezd tarthatatlanná válni a helyzet a szerkesztőségben. Akad, aki inkább már buszt vezet.
Fotó: A Mediaworks új központja a budapesti Bécsi úton, a tavaly bezáratott Népszabadság napilap egykori épületében. Fotó: Szalay Dániel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik