Média

Változik a Telekom csatornakínálata

tévé, tv
tévé, tv

Keddtől, azaz mától jelentős változásokat észlelhetnek a Magyar Telekom tévészolgáltatásának előfizetői, életbe lép ugyanis a tavaly meghirdetett ászf-módosítás, ami alapján módosul a csatornakínálat. A változások szinte minden telekomost érintenek, bár eltérő mértékben.

Bár a szolgáltató weboldalán részletes táblázatokkal is összefoglalják a csatornaváltozásokkal kapcsolatos részleteket, néhány lényegesebb változást külön is kigyűjtöttünk. Ilyen változás például az IPTV szolgáltatás esetében, hogy Mészáros Lőrinc épp nemrégiben megújult csatornája, az Echo Televízió bekerül az Alap csomagba az eddigi Családi csomagból, ahogy az európai hírcsatorna, az Euronews is, amivel eléggé mostohán bántak az elmúlt időszakban a műsorterjesztő cégek, olyannyira, hogy az állami műsorszóró, az Antenna Hungária például teljesen száműzte a kínálatából. Ugyancsak megjelenik a Telekom Alap csomagjában a Da Vinci Learning oktatócsatorna is, ami eddig a Családi csomagban volt.

A Családi csomag előfizetői új csatornaként megkapják Andy Vajna brazil szappanoperákat sugárzó Izaura TV-jét, továbbá Brauer Péter csatornáját,  a zsidó témákra fókuszáló Heti TV-t. Ezek a csatornák az AMC Networks nemrég megszűnt SportM és C8 csatornáit váltják.

További változás, hogy a Megamax gyerekcsatorna a Családiból a Szuper csomagba kerül át, míg a JimJam gyerektévé a Szuper Családi HD-ből a Családi csomagba. A Családi HD csomag előfizetői ezentúl az ismeretterjesztő National Geographic HD-t, a TV2 csoporthoz tartozó, férfiakat célzó SpílerTV HD-t és az Izaura TV-t is megkapják, de a Családi HD csomag előfizetőinek is búcsút kellett már mondaniuk a megszűnt C8 csatornának.

hírtv
Kibékült a HírTV és a PR-Telecom
Simicska Lajos hírcsatornáját korábban kivette csatornakínálatából a kábelszolgáltató, bírósági per is lett belőle.

A Szuper Családi HD csomagban újként jelenik meg a Shorts TV nevű, rövidfilmeket kínáló csatorna, kikerül viszont a Sundance TV, a független filmgyártás egyik legismertebb televíziós csatornája. A Filmvilág csomag esetében a Shorts TV-n kívül az Izaura TV-t is megkapják az előfizetők. A NightLife csomagban újként jelenik meg a Penthouse és a VIVID felnőttcsatorna, kikerül viszont a Brazzers TV Europe és a Blue Hustler, melyek ugyancsak felnőttcsatornák. További változás még többek között, hogy a Fun Mix csomagba bekerül a JimJam.

Nagyon hasonlóan változnak a digitális kábeltévé és a műholdas szolgáltatások csomagjai is. A TV Go internet alapú tévécsomag esetében is változik a kínálat, itt is az Alap csomagba kerül be az Echo TV, de ezenkívül a CNN International, a Vajnához tartozó Prime és a Mozi+ és az Euronews is az Alap csomag kínálatába kerül be. A Családi csomagba az Animal Planet, az ID Investigation és a Discovery dokumentumfilmeket sugárzó csatornák, az Izaura TV és a Jimjam kerül be újként, kikerül viszont a Megamax, valamint a már megszűnt C8.

A változások részleteiről a hivatalos ászf-ből is érdemes tájékozódni.

tévé, tv, távirányító
Három új csatorna a UPC Directnél
A műholdas tévészolgáltatás kínálatába bekerülő csatornák közül az egyik szexet, a másik dokumentumfilmeket, a harmadik küzdősportokat sugároz HD minőségben, 24 órában.

A változások egyébként már december 31-től megkezdődtek, ekkor kezdte el a műszaki lehetőségek függvényében a zavartalan átállás biztosítása érdekében átállítani az új csatornakiosztására a szolgáltató a hálózatát, ezért többen már érzékelhették a változásokat, ráadásul több érintett csatorna – ilyen például a SportM – már december végén befejezte műsorát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik