Média

Újabb cég került Andy Vajnához

Átvette az Andy Vajna jobbkezének számító Kovács Andreától a Radio Investment Kft. nevű, idén szeptemberben létrehozott céget Andy Vajna kormánybiztos, és a tulajdonosváltással egyidejűleg át is nevezte azt. Az új cégnév Media Time Kft. lett, és egy ma kiadott sajtóközlemény alapján ez a vállalkozás fogja a jövőben a Vajna-féle Rádió 1 teljes hálózatának reklámidejét értékesíteni, méghozzá kizárólagos jelleggel.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy Vajna rádiós hálózata egyébként 27 rádiós frekvencián szól. E rádiók reklámidejét mostanáig a rádiót üzemeltető Radio Plus Kft. értékesítette, de most kiszervezi a reklámértékesítést Vajna ebbe a friss szerzeményébe.

A kiszervezés után egyébként a Rádió 1 eddigi kereskedelmi vezetője, Hauk Zoltán és értékesítési csapata fog foglalkozni az ügyfelekkel ezután is.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos a Rádió 1 mellett a TV2, a Délmagyarország és a Kisalföld tulajdonosa, de nemrég a közelébe került a budapesti Rádió Q is, mely december óta Retro Rádió néven működik tovább, méghozzá pont ugyanonnan, ahonnan a Rádió 1 budapesti adása is megy.

Fotó árulkodik Andy Vajna közelségéről a Retro Rádió körül
Pont úgy néz ki a ma elindult budapesti Retro Rádió stúdiója, mint ahol Andy Vajna Rádió 1-es műsorai készülnek. Véletlen?

A Retro Rádió és a Rádió 1 közötti további kapocs, hogy Bertók László (McFly), a Rádió 1 programigazgatója nemrég új céget alapított, RadioFactory Kft. néven. Ez a kft. gyártja ezentúl a Rádió 1 és a Retro Rádió műsorait is.

A szeptemberben bejegyzett Radio Investment Kft. – a most Vajna nevére került és nevet váltott Media Time Kft. elődjének mostanáig Kovács Andrea nem csak tulajdonosa, de egyben ügyvezetője is volt. Kovácsról azt érdemes tudni, hogy ő többek között a Vajna-féle, budapesti központú Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t is tulajdonló, Andy Vajna különböző magyarországi befektetéseit kezelő AV Investments Befeketetési Kft.-nek is az egyik meghatározó vezetője, irányítója. Az AV Investments mögött ténylegesen ugyan a kedvező adózású Delaware-i székhelyű Cinergi Pictures Entertainment van, de ismert, hogy ez szintén a kormánybiztosé, amit Vajna korábban el is ismert. Hogy Kovács Andrea Andy Vajna bizalmi emberének számít, azt jól mutatja, hogy Vajna kaszinócégeinek vezetőségében is felbukkan, Kovács ezenkívül egy ideig a TV2 irányításában is jelentős szerepet vállalt azután, hogy Vajna felvásárolta a második legnagyobb kereskedelmi televíziót.

Vállalásaival szemben üldözi a magyar zenét rádiójában Andy Vajna
Méréssel bizonyítjuk: figyelmen kívül hagyta a médiatörvényt és saját médiaszolgáltatási szerződésének tartalmát Andy Vajna rádiója, a már húsznál is több várost letaroló Rádió 1. A rádió alig játszott magyar zeneműveket, holott a zenei műsorideje több mint 40 százalékára ezt vállalta.

Kiemelt kép: Andy Vajna tulajdonos. Fotó: MTI/Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik