Média

Fotó árulkodik Andy Vajna közelségéről a Retro Rádió körül

Pont úgy néz ki a ma elindult budapesti Retro Rádió stúdiója, mint ahol Andy Vajna Rádió 1-es műsorai készülnek. Véletlen?

Ahogy arról beszámoltunk, ma délután 14 órakor megkezdte műsorai sugárzását a legújabb kormányközeli rádió, a Retro Rádió a budapesti 99,5 MHz-es, ingyenes közösségi rádiós frekvencián, a felvásárolt Rádió Q helyén, miután ehhez megszerezték a Médiatanács engedélyét. Bár eddig is számos körülmény utalt arra, hogy a Rádió Q  Kft.-t nemrégiben felvásárló Tranzisztor Kft. kormányközeli rádióvá alakítja a Rádió Q-t, találtunk néhány fotót a Facebookon, ami minden korábbinál beszédesebb módon buktatja le a rádió Andy Vajna filmügyi kormánybiztoshoz, a Rádió 1, a TV2, a Bors és a Délmagyarország gazdájához való közelségét.

Az új rádió stúdiója ugyanis kísérteties hasonlóságot mutat azzal a rádióstúdióval, ahol a Sebestyén Balázs-Vadon Jani-Rákóczi Feri triumvirátus készíti a Rádió 1 Balázsék című reggeli műsorát, illetve ahonnan az összes egyéb Rádió 1-es műsor is megy. A fényképeket elnézve gyakorlatilag olyan, mintha a két stúdió egymás klónja lenne.

Ilyen hasonlóság két rádióstúdió között pedig aligha lehet véletlen, ha nem ugyanazok a szakemberek tervezik. Ráadásul, ahogy arról már beszámoltunk, a Retro Rádió stúdióját pont abba a budapesti I. kerületi irodaépületbe építették meg, ahol a Rádió 1 is működik a Hegyalja úton.

Az árulkodó fotókat a Retro stúdiójáról Klamancsek Krisztián Retro Showjának Facebook oldalán tették közzé.

99.5 Retro Rádió – a 60-as, 70-es, 80-as évek legnagyobb retró slágerei!Elindultunk!További részletek hamarosan!

Közzétette: Klamancsek Krisztián – Retro Show – 2017. december 18.

És akkor a fotó/videó Andy Vajna Rádió 1 hálózatának Balázsék című műsorának Facebookjáról:

Néhány árulkodó hasonlóság a két rádió között:

  • a Retro Rádió stúdiója ugyanazon a budapesti címen található, mint a Rádió 1
  • a Retro stúdiójának külseje és az ott felhasznált technikai eszközök, például mikrofonok típusa megegyezik, illetve nagy mértékben hasonlít a Rádió 1 stúdióra
  • a Rádió 1 programigazgatója, Bertók László McFly is besegített a Retro Rádió tervezésébe
  • a Retro szignálparkját hasonló körülmények között készítették, mint a Rádió 1 szignáljait
  • Hauk Zoltán, a Rádió 1 kereskedelmi igazgatója elsők között nyomott lájkot a Retro Rádió által ma megosztott bejegyzésre. Hiába na, szereti, ha indul egy új rádió a piacon.

A Retro Rádió elindításával iparági információk szerint többek között az lehet a cél, hogy megosszák a fővárosban most már hosszabb ideje piacvezető Sláger FM, a román Radu Morar rádiójának hallgatótáborát egy új, hozzá hasonló tematikájú rádióval oly módon, hogy ezen keresztül a piacvezetőségtől ma még elmaradó Rádió 1 lehessen a legnagyobb hallgatótáború adó a fővárosban. Andy Vajna azonban nem tudta a nevére íratni a Retro Rádiót, azt ugyanis a médiatörvény határozottan tiltja, hogy egyazon vételkörzetben valakinek két rádiófrekvenciája is legyen.

Itt szólt volna a felvásárolni kívánt Sláger FM

A Retro Rádió stúdióját egyébként a 24.hu információi szerint a Rádió 1 marketingesei által eddig használt irodákból alakították ki. Ott, ahol a Sláger FM szólt volna. Vajnáék ugyanis szerették volna felvásárolni a Sláger FM-et Radu Morar Tematic Media Groupjától, de onnan lepattantak. A román üzletember nem adta a rádióját, ezért is született ez a megoldás kormányközelben, hogy inkább elviszik a Sláger FM néhány munkatársát, akiknek eddigi fizetésére ráígértek és megkaparintják a hosszabb ideje problémás Rádió Q-t.

Most a formálisan Tamás Ákos Gergő nevére került Retro Rádió a szlogenjében is odaszúr egyet a Slágernek, amikor „A Retro Rádió az új Sláger” szlogennel kampányol. A Facebookon pedig „A 60-as, 70-es 80-as évek legnagyobb retro slágerei” szlogent használják. Ez valahonnan ugyancsak ismerős lehet…

Küldtünk kérdést a Retro Rádió sajtósainak, honnan volt pénze a 37 éves fiatalembernek, Tamás Ákos Gergőnek a rádió elindítására, de egyelőre nem válaszoltak.

A Retro Rádió egyébként a nyíregyházi Retro Rádiótól vásárolta meg a Retro Rádió védjegyet. Utóbbi rádiót hamarosan ugyancsak megvásárolhatják kormányközelből.

Újabb rádiókat szereznek meg kormányközelből
Egy budapesti rádiós frekvencia idén, egy nyíregyházi rádiós frekvencia pedig jövőre landolhat Mészáros Lőrinc és Andy Vajna közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik