Média
Light wooden surface with microphone on white background with copy space. 3D Rendering

Vajna közelében újabb rádiós céget alapítottak

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 21. 11:50

Korábban a témában:

Radio Investment Kft. néven hozott létre céget néhány napja az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinótulajdonos, a TV2, a Rádió 1 és a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadójának leendő tulajdonosának jobbkezének, bizalmi emberének tekinthető Kovács Andrea.  A cég bejegyzését elsőként észlelő  hvg.hu megemlítette, hogy Kovács Andrea a kedden bejegyzett cégnek nem csak tulajdonosa, de egyben ügyvezetője is lett. Kovácsról azt érdemes tudni, hogy ő többek között a Vajna-féle, budapesti központú Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t is tulajdonló, Andy Vajna különböző magyarországi befektetéseit kezelő AV Investments Befeketetési Kft.-nek is az egyik meghatározó vezetője, irányítója. Az AV Investments mögött ténylegesen ugyan a kedvező adózású Delaware-i székhelyű Cinergi Pictures Entertainment van, de ismert, hogy ez szintén a kormánybiztosé, amit Vajna korábban el is ismert.

Hogy Kovács Vajna bizalmi emberének számít, azt a hvg.hu szerint jól jelzi, hogy Vajna kaszinócégeinek vezetőségében is felbukkan. És bár ezt a portál nem említi, de Kovács egy ideig a TV2 irányításában is jelentős szerepet vállalt azután, hogy Vajna felvásárolta a második legnagyobb kereskedelmi televíziót.

Országos kereskedelmi rádiós frekvencia lehet a cél?

Arról, hogy Andy Vajna kormánybiztos és rádiója, a Rádió 1 milyen módszerekkel terjeszkedik a rádiós piacon, az ott akár több évtizede működő helyi rádiókat kiszorítva, korábbi cikkeinkből tájékozódhatnak. Több esetben a Vajna ügyvédjeinek nevén lévő cég, az LB Rádió Kft. indult el a Médiatanács helyi rádiós pályázatain. Máskor az MTI volt elnöke, Belénessy Csaba segítette ki Vajnát a Rádió 1 vételkörzetének bővítésében. A Médiatanács kizárólag fideszes kötődéssel bíró tagjai pedig minden esetben oda is ítélték nekik a frekvenciát: akkor is, ha egyébként a beadott pályázatok körül komoly hiányosságok vannak, és a pályázatot nem lett volna szabad befogadni.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

Arról, hogy a Radio Investmens Kft. esetében is valami olyasmiről lesz-e szó, hogy Vajna valamelyik bizalmi embere pályázik meg helyi rádiós frekvenciát, hogy azután azokon is a Vajna-féle Rádió 1 műsora szóljon a Rádió 1 adásával hálózatba kapcsolódva, vagy netán a néhány nappal ezelőtt a Médiatanács által kiírt országos frekvenciapályázaton való elindulás a cél, egyelőre hivatalosat nem tudni. Az országos frekvenciapályázaton Vajna közvetlenül nem nyerhetne, mivel a médiatörvény kizárja, hogy valaki egyszerre legyen birtokosa helyi rádiós frekvenciának és országos kereskedelmi rádiós frekvenciája is legyen. Küldtünk ez ügyben kérdést a Radio Investment Kft. vezetőségének, hogy szándékukban áll-e az országos kereskedelmi rádiós pályázaton elindulni, vagy inkább helyi rádiós frekvenciát szereznének-e. Ha válaszolnak, arról természetesen beszámolunk.

Az új kft.-t egyébként a Róna utcába, mindössze néhány háztömbnyire jegyezték be a Vajna-féle TV2 épületétől, így nem kell messze mennie a cég menedzsmentjének, ha valamiért beszélnének Vajnával. A Radio Investment Kft. alaptőkéje 3 millió forint lett.

TO GO WITH AFP STORY BY GEZA MOLNAR 
Hungarian-born, US film producer Andrew Vajna speaks during an interview with AFP in Budapest on February 10, 2012. Despite strong criticism even from abroad, US producer Andrew Vajna, who has been tasked with reforming Hungarian cinema, insists a more modern, transparent and professional film industry is coming. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Plágium vagy összejátszás: így terjeszkedik Andy Vajna
Egymásról másolt helyi rádiós pályázatok, rejtegetett pályázati dokumentációk, sunnyogó Médiatanács: újabb abszurd történet az elfideszesített magyar médiavilágból.
Treasure Island
Új reality-vel robbantana Andy Vajna tévéje?
Egy Survivorhöz hasonló reality indítását tervezi a TV2, legalábbis a SorozatWiki szerint. Az értesülésre személyeskedve reagált a csatorna a blognak.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.