Média

Új rádiós cég Andy Vajna közelében

rádió fotó: thinkstock
rádió fotó: thinkstock
RadioFactory néven jött létre új vállalkozás a kormánybiztos közelében, pont ott, ahol a Rádió 1 és a Retro Rádió is működik, tulajdonosa pedig a Rádió 1 programigazgatója.

Új vállalkozás jött létre a múlt héten Andy Vajna közelében, egészen pontosan a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. és az ugyanott működő, és sok szempontból ugyancsak a kormánybiztoshoz köthető Retro Rádió székhelyén, a budapesti Hegyalja úton – tudta meg a 24.hu.

Az új cég RadioFactory Kft. néven jött létre. Tulajdonosa és ügyvezetője nem más mint a Rádió 1 programigazgatója, az iparágban McFly-ként is emlegetett, Miami lakcímmel rendelkező Bertók László, aki a Retro Rádió programjának kialakításába is besegített.

A RadioFactory 3 millió forint jegyzett tőkével jött létre, fő tevékenységi köre hangfelvétel készítése és kiadása, de emellett reklámügynökségi, illetve a rádiózáshoz kapcsolódó más tevékenységekkel is foglalkozik. Több iparági szereplőt is megkérdeztünk erről, ők egyöntetűen azt feltételezték, hogy az új cégnek köze lehet ahhoz, hogy kormányközelből több várost átszövő retrorádiós hálózatot szeretnének felépíteni a Rádió 1-el párhuzamosan. Szerettük volna megkérdezni a céggel kapcsolatos terveiről Bertók Lászlót is, akit közvetlen mobilszámán kerestünk. A bemutatkozás után azonban a telefont felvevő férfi közölte, Bertókot elfoglaltságai miatt nem tudja adni. Kértünk ugyan visszahívást, de erre nem került sor, későbbi újrapróbálkozásunkkor pedig már kinyomták a hívást. Így egyelőre több biztosat nem tudunk a cégről.

Érdekesség, hogy a céget a múlt héten pont egy nappal azután alapították, hogy a Médiatanács kedden hozzájárulását adta, hogy az Andy Vajna Rádió 1-éhez beköltöző Rádió Q-t zenei rádióvá alakítsa át az új tulajdonosa, a Tranzisztor Kft., és az ingyenes közösségi rádiós frekvenciát tovább használva, de Retro Rádió néven folytassa tevékenységét Budapesten. A kormányközeli Retro Rádió elsősorban a piacvezető Sláger FM-nek szeretne konkurenciát állítani, onnan hallgatókat elhozni, hogy ezáltal hozzásegítse Vajna Rádió 1-ét egy mostaninál erősebb piaci pozícióhoz Budapesten. A Retro elvitte a Sláger FM néhány munkatársát, ezért a Sláger többek között több Jáksó László-műsorral igyekszik pótolni a távozók helyét. A Sláger FM ezenkívül felvette Pordán Petrát és Horváth Szilárdot és csatlakozott Péter Petra és Náksi Attila is a csapathoz. A Retro Rádió stúdiója egyébként kísérteties hasonlóságot mutat a Rádió 1 stúdiójával, illetve több más dolog is utal a Retro és a Rádió 1 közötti összefonódásokra.

Fotó árulkodik Andy Vajna közelségéről a Retro Rádió körül
Pont úgy néz ki a ma elindult budapesti Retro Rádió stúdiója, mint ahol Andy Vajna Rádió 1-es műsorai készülnek. Véletlen?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik