Média
A Portfolio gazdasági konferenciája Budapesten

Spéder ismét eladott a médiaportfóliójából

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 24. 12:22

Korábban a témában:

Egy néhány nappal ezelőtt újonnan létrehozott kft.-hez, a budapesti székhelyű Programmagazin Kiadó Kft.-hez kerül december elsejétől a 15 éves múltú fidelio.hu internetes kulturális magazin, valamint a nyomtatásban megjelenő Fidelio Magazin és az idén először megjelent KULT50 kiadvány  – derül ki egy ezzel kapcsolatos közlemény alapján.

A fejlemény azért is érdekes, mivel a Fidelio eddig a Spéder Zoltán érdekeltségében lévő CEMP csoporthoz tartozó Port.hu Kft.-hez tartozott. Spéder, aki ellen nyomozás van folyamatban, az elmúlt időszakban egymás után vált meg különböző média- és egyéb gazdasági érdekeltségeitől, többek között megvált az FHB Banktól és a BIF-től, eladta a portfolio.hu-t és a penzcentrum.hu oldalt működtető Net Média Zrt.-t, megvált az Indextől, idén októberben pedig az Inforádió is elkerült tőle.

A Fidelió vevője mögött egyébként két cég van. Az egyik a Kolosi és Társa Befektető Kft, mely a könyvkiadással és kereskedelemmel foglalkozó, a korábban a Napi Gazdaság leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő Kolosi Tamás  üzletemberé, valamint Kolosi Beátáé. A Programmagazin Kiadó Kft. többségi tulajdonosa a Pentaton Koncert- és Művészügynökség Kft., melynek Kolosi Tamáson kívül a felesége a tulajdonosa. Szentpéteri András az ügyvezetője a cégnek, aki a 2000-es években a Magyar Rádió Online (az akkoriban önálló szerkesztőséggel, hírportálként működő radio.hu) szerkesztője volt, majd a közrádió internetes szerkesztősége után kulturális vonalon mozgott. Szentpéterinek egyébként kulcsszerepe van ezentúl a Fidelio működtetésében, hiszen ő az azt felvásárló Programmagazin Kft. ügyvezetője is.

A Fidelio oldalán megjelent közleményben Szentpéteri András elmondta:

A cég többségi tulajdonosa a Pentaton Művész- és Koncertügynökség Kft. már 1989 óta elkötelezett a kultúra és a kulturális értékek képviseletében. Néhány éve pedig – a művészmenedzsment, a színházi jogok közvetítése, a rendezvényszervezés és nemzetközi kulturális projektek bonyolítása mellett – kulturális pr-ral és marketinggel is foglalkozik. Ezért is külön öröm számunkra, hogy portfóliónkat a médiapiac legmeghatározóbb ingyenes kulturális kiadványával bővíthetjük. A programmagazin terjesztési hálózata országosan lefedett, és ez a jövőben is garantálja, hogy partnereink és hirdetőink még hatékonyabban eljuttathassák üzeneteiket a budapesti kultúrafogyasztókon kívül az agglomerációban, illetve a vidéken élőkhöz is.

Megújulnak

Közölték azt is, hogy a tulajdonosváltással párhuzamosan megkezdődött a portál és a print magazin külső és belső, tartalmi megújulásának előkészítése. A tervek között szerepel a jelenlegi rovatok bővítése, különös tekintettel a könyves tartalomra. A nyomtatott kiadványban hamarosan láthatók is lesznek ezek a változások: a december közepén megjelenő, 2018. januári lapszám már az új dizájnnal jelentkezik. Elindul a „Színház után” elnevezésű rovat is gasztronómiai és a szórakozással kapcsolatos egyéb ajánlatokkal.

Azt ígérik, hogy a Fidelióban ezenkívül továbbra is elérhető lesz a részletes budapesti színházi és koncertműsor, míg a Fidelio.hu országosan közli majd a programokat.

A Fidelio életében az elmúlt öt évben jelen lehettem több fontos mérföldkőnél, legyen az tulajdonoscsere, költözés vagy megújulás. A PORT.hu Kiadó Kft. a lap korábbi kiadójaként biztosította a kiadvány zavartalan működéséhez szükséges hátteret, segített a 2015-ös online arculatváltásban, a kiadó szárnyai alatt pedig erősödhetett a márka ismertsége. Köszönöm az eddigi vezetésnek, hogy éveken át töretlenül hittek a lapban. Biztosra veszem, hogy a most kezdődő új fejezetben a Fidelio még látványosabban megerősítheti pozícióját

– jegyezte meg Várhegyi András, a Fidelio.hu főszerkesztője.

Hálás vagyok a korábbi kiadónknak, hogy segítették 2017 számunkra legfontosabb projektjét, a KULT50 megjelenését, mely természetesen a Programmagazin Kiadó gondozásában is változatlanul elérhető lesz. Ez a változás nagyon jó lehetőség a Fideliónak a megújulásra és a megerősödésre, hiszen az új tulajdonosok és a menedzsment évtizedek óta a magyar kultúra és kulturális élet elkötelezett támogatói

– fogalmazott Molnár Barbara, a Fidelio Magazin főszerkesztője.

A közleményben egyébként azt írják, változatlan szakembergárdával dolgoznak tovább a tulajdonosváltást követően.

Kiemelt kép: Spéder Zoltán, a volt tulajdonos (balra) és Lázár János miniszter. Fotó: MTI, archív

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.