Média
rádió keverőpult

Elvesztett médiatanácsi per: reagált a médiahatóság

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 10. 27. 12:31

Korábban a témában:

Mint tegnap már beszámoltunk róla, elvesztette a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós pályázat ügyében ellene indított bírósági pert az NMHH Médiatanácsa, a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság ugyanis a Fehérvár Rádió felperesnek adott igazat, így várhatóan Belénessy Csaba, illetve a tulajdonában lévő  B&T Kft. nem tudja megkezdeni közös rádiós tevékenységét a Velencei-tó térségében Andy Vajna Rádió 1 hálózatával szövetségben. Pedig korábban erről hozott határozatot a Médiatanács.

A vesztett per kapcsán még tegnap délután kérdéseket küldtünk az NMHH-n keresztül a Médiatanácsnak, mi a véleményük az elvesztett perről, különösképp arra is tekintettel, hogy az elvesztett per előtt egy nappal még a pályázati eljárások szabályossága mellett érvelt Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke az Országgyűlés Kulturális Bizottságában, ahol a 24.hu témáról megjelent korábbi cikkeit megalapozatlannak, a témáról cikkező újságírót – jelen sorok szerzőjét – név szerint is említve felkészületlennek nevezte.

elénessy Csaba, a Korrektúra Kft. szakmai vezetője a Korrektúra-díjak átadási ünnepségen Budapesten, a Boscolo New York Palace hotelben 2015. december 21-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Velencén is botrányszagú pályázattal nyert Andy Vajna embere
Izgalmas dolgok derültek ki a bíróságon egy újabb, a Médiatanács ellen, a velencei helyi rádiós frekvencia ügyében folyó perben.

A testület mostanra küldte el válaszát az NMHH Kommunikációs osztályán keresztül. Ebben azt állítják, hogy a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós pályázattal kapcsolatos írásba foglalt bírósági ítéletet még nem kapta kézhez a hatóság. Hozzáteszik: az NMHH, illetve a Médiatanács az abban foglaltaknak, illetve a hatályos jogszabályoknak megfelelően tesz majd lépéseket a folyamatban lévő eljárás lezárására, amelyek mibenlétéről tájékoztatja majd a nyilvánosságot. A hatályos ügyrendnek megfelelően testületi ülésén fog erről határozni a tanács.

A grémium minden döntését jogállami keretek között hozza meg, e döntések mindegyikével szemben pedig fennáll a jogorvoslat lehetősége. A bírósági döntések alakítják a testület joggyakorlatát, a bíróság iránymutatásait pályázati eljárásai során döntéseibe beépíti

– zárul a válasz.

Bár az NMHH azt írja, még nem kapták kézhez a bírósági ítéletet, a médiahatóság megjelent képviselője tegnap 12 órakor aláírásával igazolva vette át a bírósági ítéletet a bírótól a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróságon, ahogyan a győztes fél, a Fehérvár Rádió jogi képviselője is hasonlóképp tett.

A Médiatanács elvesztett peréről, és arról, hogy milyen, a bíróság szerint kifejezetten súlyos jogsértéseket állapított meg a bíróság a velencei helyi rádiós pályázat kapcsán, itt írtunk bővebben.

Pert vesztett a Médiatanács, Andy Vajnáék elbukták a velencei frekvenciát
A bíróság szerint a Médiatanács kifejezetten súlyos törvénysértéseket követett el. Emiatt elbukja a kormánybiztos, illetve szövetségese a velencei rádiós frekvenciát.

A Fehérvár Rádió is megszólalt

Radetzky András, a Fehérvár Rádió tulajdonosa is elmondta, mit gondol a döntésről. Többek között azt, hogy bebizonyosodott, hogy mindig érdemes kiállniuk az igazukért, és ezért akár a falig is készek voltak elmenni. Hogy mit tervez most a Fehérvár Rádió, illetve hogyan reagált a döntésre a Fidesz, arról ide kattintva olvashatnak bővebben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.