Média

Elvesztett médiatanácsi per: reagált a médiahatóság

rádió keverőpult
rádió keverőpult

Mint tegnap már beszámoltunk róla, elvesztette a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós pályázat ügyében ellene indított bírósági pert az NMHH Médiatanácsa, a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság ugyanis a Fehérvár Rádió felperesnek adott igazat, így várhatóan Belénessy Csaba, illetve a tulajdonában lévő  B&T Kft. nem tudja megkezdeni közös rádiós tevékenységét a Velencei-tó térségében Andy Vajna Rádió 1 hálózatával szövetségben. Pedig korábban erről hozott határozatot a Médiatanács.

A vesztett per kapcsán még tegnap délután kérdéseket küldtünk az NMHH-n keresztül a Médiatanácsnak, mi a véleményük az elvesztett perről, különösképp arra is tekintettel, hogy az elvesztett per előtt egy nappal még a pályázati eljárások szabályossága mellett érvelt Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke az Országgyűlés Kulturális Bizottságában, ahol a 24.hu témáról megjelent korábbi cikkeit megalapozatlannak, a témáról cikkező újságírót – jelen sorok szerzőjét – név szerint is említve felkészületlennek nevezte.

elénessy Csaba, a Korrektúra Kft. szakmai vezetője a Korrektúra-díjak átadási ünnepségen Budapesten, a Boscolo New York Palace hotelben 2015. december 21-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Velencén is botrányszagú pályázattal nyert Andy Vajna embere
Izgalmas dolgok derültek ki a bíróságon egy újabb, a Médiatanács ellen, a velencei helyi rádiós frekvencia ügyében folyó perben.

A testület mostanra küldte el válaszát az NMHH Kommunikációs osztályán keresztül. Ebben azt állítják, hogy a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós pályázattal kapcsolatos írásba foglalt bírósági ítéletet még nem kapta kézhez a hatóság. Hozzáteszik: az NMHH, illetve a Médiatanács az abban foglaltaknak, illetve a hatályos jogszabályoknak megfelelően tesz majd lépéseket a folyamatban lévő eljárás lezárására, amelyek mibenlétéről tájékoztatja majd a nyilvánosságot. A hatályos ügyrendnek megfelelően testületi ülésén fog erről határozni a tanács.

A grémium minden döntését jogállami keretek között hozza meg, e döntések mindegyikével szemben pedig fennáll a jogorvoslat lehetősége. A bírósági döntések alakítják a testület joggyakorlatát, a bíróság iránymutatásait pályázati eljárásai során döntéseibe beépíti

– zárul a válasz.

Bár az NMHH azt írja, még nem kapták kézhez a bírósági ítéletet, a médiahatóság megjelent képviselője tegnap 12 órakor aláírásával igazolva vette át a bírósági ítéletet a bírótól a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróságon, ahogyan a győztes fél, a Fehérvár Rádió jogi képviselője is hasonlóképp tett.

A Médiatanács elvesztett peréről, és arról, hogy milyen, a bíróság szerint kifejezetten súlyos jogsértéseket állapított meg a bíróság a velencei helyi rádiós pályázat kapcsán, itt írtunk bővebben.

Pert vesztett a Médiatanács, Andy Vajnáék elbukták a velencei frekvenciát
A bíróság szerint a Médiatanács kifejezetten súlyos törvénysértéseket követett el. Emiatt elbukja a kormánybiztos, illetve szövetségese a velencei rádiós frekvenciát.

A Fehérvár Rádió is megszólalt

Radetzky András, a Fehérvár Rádió tulajdonosa is elmondta, mit gondol a döntésről. Többek között azt, hogy bebizonyosodott, hogy mindig érdemes kiállniuk az igazukért, és ezért akár a falig is készek voltak elmenni. Hogy mit tervez most a Fehérvár Rádió, illetve hogyan reagált a döntésre a Fidesz, arról ide kattintva olvashatnak bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik