Média

Békéscsabai rádiós balhé: újra elakadt a Médiatanács elleni per

Hiába kezdődött újra az a bírósági per, amit a békéscsabai helyi 88,9 MHz-es frekvenciát több mint két évtizede használó rádiós cég, az Interax Kft. az NMHH Médiatanácsa ellen indított. Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégét, a Radio Plus Kft.-t mégis kizáró határozathoz sem a bíró, sem a felperes Interax nem jutott hozzá a Médiatanácstól. Ezért az ügy tárgyalását újra el kellett halasztani, november közepére. A tárgyalási folyamat folyamatos megakadása miatt a jogszabály szerinti határidőben már nem is tud dönteni a bíróság.

Mohay György bíró a mai, mindössze tizenöt percig sem tartó tárgyaláson azt mondta, számára fontosabb, hogy megalapozott döntést hozhasson, mint az, hogy gyorsan vége legyen a pernek, ezért megvárja, amíg a Médiatanács legújabb határozatát megkapja.

A per nem először akad el, hiszen az ügy tárgyalását a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Médiatanács kérésére szeptemberben 30 napra felfüggesztette, épp ma folytatódott volna az ügy tárgyalásának érdemi része.

A Médiatanács kedden döntött úgy, hogy mégsem adja Andy Vajna cégének, a Radio Plus Kft.-nek a békéscsabai 88,9 MHz-es helyi rádiós frekvenciát, ahogyan arról még júniusban döntött, és kizárja a Radio Plust a pályázatból. A keddi kizárásra azonban nem a 24.hu által korábban feltárt súlyos szabálytalanságok miatt, hanem a Radio Plus Kft.-nél néhány nappal ezelőtt bekövetkezett ügyvezetőváltásra, azaz Bakai Mátyás távozására hivatkozva került sor.

Egyébként a felperes Interax által kezdeményezett iratbetekintési ügy is tovább várakozik a bíróságon, így a felperes még most sem ismerheti a korábban győztesnek kihozott Andy Vajna pályázatának teljes tartalmát, azt ugyanis a Médiatanács nem volt hajlandó teljes egészében megmutatni. A frekvenciával kapcsolatos döntés elleni közigazgatási pert ez is megakasztja, hiszen így a felperes valójában csak egyes részeit ismerheti a Médiatanács korábbi határozatának alapjául szolgáló pályázatnak.

Kizárta Andy Vajna cégét a Médiatanács, a helyiek tovább rádiózhatnak
Mazán Tamás, a végül mégis győztesnek nyilvánított békéscsabai rádió, az Interax vezetője felemásan fogadta a döntést.

Ma egyébként a bíróságon még egy fontos perre is sor kerül a Médiatanács ellen. A velencei helyi rádiós pályázat miatt indult perben már ítélethozatal várható. A velencei perben szintén érintett Andy Vajna filmügyi biztos. Ez az a pályázat, amit Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője, Andy Vajna szövetségese nyújtott be, és szintén hibás volt, de a Médiatanács mégis átengedte. A Médiatanács és a helyi rádiósok közötti frekvenciaháború előzményeiről itt olvashatja el korábbi cikkeinket.

Frissítés 2017.10.26. 14:00

A Médiatanács ma elvesztette az ellene a velencei rádiós pályázatában ügyében indított bírósági pert.

 

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik