Média

Már Matolcsy fia a vezérigazgató az Origónál

Matolcsy Ádám már igen, Száraz István már nem vezérigazgatója a New Wave Media Groupnak, azaz az Origo nevű kormányközeli weboldal működtetőjének. Az idén június végén bejelentett legutóbbi tulajdonosváltásnak – Matolcsy cégének – viszont továbbra sincs nyoma a médiavállalatnál – írja az Átlátszó blogja a friss Cégközlöny alapján.

Matolcsy fiához került az Origo
A Matolcsy Ádám kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. megvette az Origo Media és a New Wave Media portfólió egyesítéséből létrejött New Wave Media Group céget.

Száraz október elsejei hatállyal szállt ki a New Wave Media Group (NWM) irányításából, és ugyanakkor lett az augusztus óta cégvezetőként regisztrált Matolcsy Ádám – Matolcsy György jegybankelnök és volt gazdasági miniszter fia – a vezérigazgató.

Az Átlátszó Blog hozzátette: amióta a céget megvásárolták a kormány közeléből, meglehetősen nagyot nőtt az árbevétele, hiszen 2015-ben még 5,0 milliárd, 2016-ban már 5,3 milliárd forint nettó értékesítési bevételre tettek szert. A vállalat adózott eredménye pedig 499 millió forint lett a megelőző évi 362 millió forintos veszteség után.

Besokalltak az Origo Filmklub emberei
Egyszerre távozik a teljes Filmklub, mivel nem tetszett nekik, hogy valaki berakta a Fidelitasos kötődésű Bordács Bálint migránsellenes cikkét a tudtuk nélkül a 2003 szeptembere óta működő rovatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik