Média

Besokalltak az Origo Filmklub emberei

Egyszerre távozik az Origótól a 2003 szeptembere óta működő Filmklub című rovat teljes csapata, mivel nem tetszett nekik, hogy valaki berakott egy migránsellenes cikket a tudtuk nélkül a rovatba szerda este.

Mint írják a Facebookon:

Itt a vége. Ami az Origo Filmklub az elmúlt 14 évben volt, most megszűnt. 2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni. Nagyon büszkék vagyunk arra a rovatra, amit csináltunk, mindig úgy gondoltunk rá, mint egy külön szigetre az újságon belül, az elmúlt másfél évben végképp. Próbáltuk megóvni az integritásunkat, ameddig tudtuk. Tegnapig tudtuk. Imádtuk ezt a munkát, nagyon köszönjük, hogy olvastatok minket, és reméljük, találkozunk még – máshol. Az Origo Filmklub csapata: Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás, Varga Ferenc

Az Origón tegnap este megjelent Kóla, popcorn és migránspropanda című írásművet egyébként Bordács Bálint, a Fidelitasos múltú, nemrég leigazolt munkatárs írta.

Matolcsy Ádám, az Origo tulajdonosa idén nyáron azt monda, nem tartja az Origót propagandaoldalnak.

Az Origótól egyébként az elmúlt időszakban majdnem minden rovattól távoztak emberek, a tévétől a tech rovaton át a sportig, cenzúrát, politikai nyomást és más okokat említve, hozzátéve, hogy vállalhatatlanná vált a médiavállalatnál dolgozni. Néhány hete  maga a tartalomigazgató, György Bence is távozott. Főszerkesztőként Gábor László jegyzi az oldalt.

Matolcsy Ádám: Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak
Szerinte a lap ellen egy lejáratási kísérlet folyik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik