Média

Gazdát cserélhet az InfoRádió

InfoRádió
InfoRádió
A Fidesz egyik egykori képviselőjelöltjének, a rádió jelenlegi főszerkesztőjének és ügyvezetőjének nemrég létrehozott cégéhez, a 881 Média Invest Kft.-hez kerülhet a budapesti vételkörzetű hírrádió, legalábbis ezt feltételezi a HVG.

Módos Márton nemrég létrehozott cégéhez, a 881 Media Invest Kft.-hez kerülhet a budapesti vételkörzetű hírrádió, az InfoRádió Spéder Zoltántól – engedi sejtetni a HVG hetilap legfrissebb száma.

A 24.hu kereste az ügyben Módos Mártont megerősítésért, de egyelőre többszöri próbálkozásunkra sem vette fel a közvetlen számát. Ha később mégis sikerül kapcsolatba lépni vele, akkor arról természetesen beszámolunk. Egy lehetséges tulajdonosváltásról egyébként régebb óta keringenek pletyka szintű találgatások.

Módosról azt érdemes tudni, hogy nem sokkal a rádió sugárzásának 2000-es évekbeli kezdete után lett a rádió ügyvezetője és főszerkesztője. Bár Módosnak máig is erősek a Fidesz-kapcsolatai, részben annak is köszönhetően, hogy egykoron maga is képviselőjelöltje volt a mai kormányzópártnak, illetve az  első Fidesz-kormány idején az állami ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója volt, de az InfoRádiót alapvetően BBC-szerű, pártsemleges működésre törekvő rádióként tartják számon.

Spéder Zoltán, az InfoRádió tulajdonosa sorra vált meg az elmúlt időszakban különböző médiumaitól. Például ilyen volt a portfolio.hu, a penzcentrum.hu és az Index is. (Spéder azóta új médiumokat is indított az EU pénzét is felhasználva, de ezek nem a klasszikus hírpiacon érdekeltek.)

A hetilap megemlítette, hogy az InfoRádió a cégnyilvántartás szerint még Spéder Zoltán egyre fogyatkozó médiacsoportjába tartozik, bár idén nyáron átkerült a Közép Európai Médiaszolgáltatótól (CEMP) a cemp-x nevű vagyonkezelő cégéhez. A hetilap azonban feltételezi, hogy most tulajdonosváltás készülődhet Módos Márton közreműködésével. Az alapján tartják esélyesnek, hogy Módos új cége, a 881 Media Invest az InfoRádiót átvenné, hogy az InfoRádió egyetlen frekvenciája a budapesti 88,1 MHz-en fogható, vagyis a cégnév erre utalhat.

2019-ben jár le az InfoRádió frekvenciaengedélye

A budapesti 881, MHz egyébként közösségi, azaz ingyenes frekvencia. Mint arról korábban a 24.hu-n beszámoltunk, a frekvenciaszerződése az InfoRádió Kft.-nek 2019-ben jár le erre. (Jövőre jár le egyébként a Lánchíd Rádió és a Jazzy Rádió frekvenciaengedélye is. Különösen izgalmas kérdés lehet, hogy a korábban Fidesz-kedvenc, ma már Fidesz-ellenség Simicska Lajos Lánchíd Rádiójának frekvenciáját meghosszabbítja-e majd a Médiatanács.)

Az Inforádió Kft. 393 millió forint nettó árbevételt és 8,6 millió forint adózott eredményt el 2016-ban.

FRISSÍTÉS (2017.10.16.)

Néhány perce hivatalosan is bejelentették: Módos Mártoné lett az InfoRádió.

rádió keverőpult
Rádiós balhé: Félrevezető állítások a médiahatóságtól
A médiahatóságnak a pécsi rádiós frekvenciabotrányban tett szerdai kijelentései nincsenek köszönőviszonyban a valósággal. A bíróság ugyanis még nem foglalkozott „Fodi” és anyósának ügyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik