Média

Fejetlenség Andy Vajna rádiójánál

Távozik az első számú vezető. Bakai Mátyás, ahogy azt előre jeleztük, lemondott a budapesti központú Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő társaság szakemberének körülbelül 10 nappal ezelőtt általunk már előre vetített, de csak az imént bejelentett távozását azzal magyarázta, hogy Bakai Mátyás elvégezte a munkát, amit a rádió indulásakor vállalt. Vezetése alatt az adó 15 hónap alatt mintegy 1,4 milliós hallgatóságával a leghallgatottabb kereskedelmi rádióvá vált.

A Rádió 1 operatív irányítása, szakmai stábja nem változik, tulajdonosként

Andy Vajna továbbra is ügyvezető igazgatója marad a vállalatnak.

Bakai Mátyás több mint két éve lett a Radio Plus Kft. ügyvezetője. Vezetésével indult újra a Rádió 1 Budapesten, amely mára számos helyi rádióval összekapcsolódó hálózatként már 22 városban és azok vonzáskörzetében érhető el.

A rádió tulajdonosával mindvégig kiváló volt az együttműködésünk

– áll a távozó vezető nyilatkozatában, amit megerősített Vajna is, aki remek rádiós szakembernek nevezte a távozó vezetőt.

Életbe léptették a B-tervet

A mostani fejlemény azért nem meglepő, mivel az NMHH Médiatanácsa korábban a Radio Plus Kft.-nél 10 napon belülre tervezett ügyvezetőváltására hivatkozva kérte a bíróságon a 88,9 MHz-es frekvenciát több mint két évtizede használó békéscsabai helyi rádió, a Interax Kft. és a Médiatanács közötti per felfüggesztését, aminek a bíróság eleget is tett. A Médiatanács a mostani bejelentés miatt jelenleg azt fontolgatja, hogy kizárja a Radio Plus Kft.-t a békéscsabai 88,9 MHz-re kiírt frekvenciapályázatból, ahol eredetileg Vajnáékat hozta ki győztesnek az Interax nevű családi vállalkozással szemben. Ha a kizárásra sor kerül, akkor a Médiatanács elkerülheti, hogy a Radio Plus Kft. frekvenciapályázatáról a bíróság a már korábban megindított per ellenére kimondhassa, hogy súlyos szabálytalanságok történtek, amelyek fölött az NMHH Médiatanácsa szemet hunyt.

Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában
Andy Vajnáék meghekkelték a Médiatanácsot
A Médiatanács írásba adta: azért halasztotta el a békéscsabai rádiós pályázat vizsgálatával foglalkozó napirendi pontot, mert beszaladt a hatósághoz a pályázó Andy Vajna cégének képviselője.

A mostani bejelenést megelőzően a 24.hu már pénteken kereste a Radio Plus Kft. sajtósait, hogy a tervezett ügyvezetőváltásról érdeklődjön. Többek között azt kérdeztük, hogy mivel a Radio Plus Kft. vezetősége szeptember 25-én azt írta a Médiatanácsnak, hogy ügyvezetőváltás, illetve más, társasági szerződést érintő változások lesznek 10 napon belül a cégnél, és ez megvalósult-e, illetve ha igen, akkor a változásbejegyzési kérelmet benyújtották-e a cégbírósághoz, mivel ennek nem látszott jele.  Kérdeztük azt is, van-e tudomásuk arról, hogy az ügyvezetőváltás miatt pályázatukat a békéscsabai helyi rádiós pályázaton megsemmisíthetik, e változásokat esetleg épp azért indították-e el, hogy ennek ürügyén a Radio Plus Kft. a pályázatból kifarolhasson, tekintettel arra, hogy időközben talált magának egy másik békéscsabai helyi rádiós frekvenciát (Csaba Rádió 104,0 MHz), és így a másik frekvenciára vonatkozó pályázati célja okafogyottá vált. Kérdeztük azt is, hogy van-e az ügyvezető cseréje és aközött összefüggés, hogy korábban kiderült, hogy a Radio Plus Kft. nem tudott még az elvben jogvesztő hiánypótlási határidőre sem megfelelő banki igazolást benyújtani a csabai helyi rádiós pályázaton, ami azután nyilvánossá vált. Bár kérdéseinkre péntek óta nem válaszoltak, az ügyvezető változásával kapcsolatban végül ma kiadtak egy sajtóközleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik