Média

Változnak a TV2-s műsorok kezdési időpontjai

tv2 njw
tv2 njw

Október 16-tól új műsorrend lép életbe a TV2-n – jelentette be Fischer Gábor, a kereskedelmi csatorna programigazgatója a Vízió című tévés szakmai rendezvényen Budapesten hétfőn. A programigazgató hozzátette: ekkortól indul a Ninja Warrior Hungary című műsor is.

A teljes lakosságban már piacvezetőnek tartja magát a TV2

A rendezvényen Fischer Gábor azt mondta, a TV2 erősen indította az őszt, melynek következtében az RTL Klub előnye a korábbi 3,61 százalékpontról már csak kicsivel volt több mint 1 százalék fölé olvadt. (Ezek a számok ugyanakkor csak a TV2 által kommunikált 18-59-es korosztályra vonatkoznak és teljes napra, nem pedig főműsoridőre.) Fischer azt is mondta, hogy a teljes (a 4 éveseket is magába foglaló) lakosságban a TV2 már átvette a vezetést az RTL Klubtól. Májusban már volt erre példa, ám augusztusban és szeptemberben még nagyobb különbség mérhető – tette hozzá. (4+ augusztus: TV2 10,3 százalék, RTL Klub 9,6 százalék, szeptember: TV2 12,3 százalék, RTL Klub 11,2 százalék)

RTL Klub
Megújul az RTL Klub
Ezt Vidus Gabriella vezérigazgató a tévétársaság 20. születésnapja alkalmából megrendezett nagyszabású ünnepségen jelentette be.

Fischer hozzátette, a Séfek Séfe, az Áll az alku, a Drágám, add az életed! és a Sztárban Sztár nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a TV2 Csoport 21,5 százalékos piaci részesedést ért el szeptemberben a 18-59-es korcsoportban. Elmondása szerint ennél jobb eredményre utoljára 2010 novemberében volt példa. A programigazgató azt is elmondta, hogy a portfólió fejlődése töretlen, hiszen míg 2015-ben ilyenkor 11 százalék pont volt a különbség a legnagyobb konkurens kábelportfóliójának és a TV2 kábelcsaládjának közönségaránya közt, ez 2017 harmadik negyedévére mindössze 2,3 százalékpontra csökkent (TV2 kábel 12 százalék, RTL Kábel 14,3 százalék, 18-59-es korosztály, teljes napon). Ha a nagycsatornákat is beleveszik az elemzésbe, csoportszinten 2017. harmadik negyedévére 13,8 százalékról 4,2 százalékra csökkent a különbség 2015 azonos időszakához képest a közönségarányokat vizsgálva a 18-59-es korosztályban, teljes napon – folytatta a programigazgató.

A programigazgató hozzátette, a TV2 Csoport célja továbbra is az, hogy a teljes lakosságnak, egész napon változatos műsorokat nyújtva, csoport szinten megszerezze a piacvezető szerepet egész napon és főműsoridőben egyaránt. Ezért az őszi szezonra még számos újdonsággal készülnek, október 2-án indul például a Vigyázat, gyerekkel vagyok! új évada, majd október 9-től élőben folytatódik Majkával Az 50 milliós játszma.

Mészáros és Habony környezete tűnt fel a TV2 beszállítója mögött
A veszteséget termelő televízióból az IKO-n keresztül áramlik ki a pénz – írja a Heti Válasz.

Az október 16-tól életbe lépő új programstruktúra egyik meghatározó eleme a hétfő esténként, a Tények után képernyőre kerülő Ninja Warrior Hungary. Fischer azt is mondta, átalakul a többi nap műsorrendje is, mert a hétköznapi struktúra, azaz, a Vigyázat gyerekkel vagyok! és az 50 milliós játszma keddtől szombatig lesz látható.

Fasisztázva és Fidesz-konyhát emlegetve vesztek össze a TV2 munkatársai
Újabb két ember távozik a Tényektől. Egyikük azután, hogy sokak előtt keményen összeveszett Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesével, Tóth Tamás Antallal és a Tények stábjának egyes tagjaival.

Október 16-tól tehát az alábbiak szerint alakult a TV2 főműsoridős programja:

Hétfő:
18:00 Tények
19:00 Ninja Warrior Hungary

Kedd-szombat:
18:00 Tények
19:00 Vigyázat, gyerekkel vagyok!
20:50 Az 50 milliós játszma

Vasárnap:
18:00 Tények
19:00 Sztárban Sztár

A tegnapi Vízió elnevezésű tévés szakmai rendezvényen elhangzott két másik fontos bejelentés is: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese itt jelentette be, hogy jövőre elindul a ValóVilág következő szériája, a VV9, illetve azt is elmondta, mikortól kerül képernyőre az Oltári Csajok című saját gyártású napi telenovella.

Újra lesz ValóVilág
Ez már a 9. évad lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik