Média
RTL Klub

Megújul az RTL Klub

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 22. 09:51

Korábban a témában:

Tegnap este, az RTL Magyarország Nagytétényi úti székházában a hazai kereskedelmi televíziózás, illetve az RTL Klub, és az RTL Magyarország (M-RTL Zrt.) 20. születésnapja alkalmából megtartott ünnepségen Vidus Gabriella, a médiavállalat vezérigazgatója és Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes bejelentette, hogy hamarosan megújul a piacvezető tévécsatorna arculata. A logó ugyan marad, de lecserélik például az úgynevezett identeket, melyek egyedi megjelenést biztosítanak a csatornának. A megújult RTL Klubbal várhatóan már október 3-tól találkozhatnak a nézők. Az új arculat frissebb, modernebb és vidámabb lesz – ígérték.

A kezdetek

Az RTL Klub 1997. október 7-én kezdte meg első műsorainak továbbítását, de a kereskedelmi csatornát működtető M-RTL Zrt. már 1997 áprilisában létrejött annak érdekében, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), a Médiatanács mai elődje által kiírt országos kereskedelmi televíziós csatornára vonatkozó pályázaton elindulhasson. Az ORTT-vel a szerződést 1997. július 9-én írták alá. A Társaság által működtetett RTL Klub televízióadó a kísérleti adásának elindulását egyébként három nappal megelőzte a TV2, mely ugyancsak sikerrel pályázott országos tévés frekvenciáért. Bár az RTL Klub emiatt három nappal lekésett arról, hogy Magyarország első kereskedelmi televíziója legyen, és a kezdeti időkben nem is tudták a nézettségben utolérni a TV2-t, ez megfordult, és az elmúlt 20 évből 17-ben egyértelműen piacvezető pozíciója lett az RTL Klubnak, amit máig tartani tudnak. Az RTL Klub indulásakor még konténerekből sugározta néhány saját gyártású műsorát, például a Híradót és a Fókuszt.

Vidus Gabriella és Kolosi Péter egyébként a rendezvényen megjelenteknek az ünnepélyes pillanatok alkalmával felidézték a magyarországi kereskedelmi televíziózás kezdeti időszakának néhány, számukra emlékezetes pillanatát, és azt hogy azóta hogyan változott meg a televíziózás világa. Az RTL Klubnak kezdetben például még négy tulajdonosa volt, mostanra azonban egyszerűsödött a helyzet, és egyetlen tulajdonosuk (az RTL Group) maradt. Megemlítették, hogy volt, amikor 2 millióan követték hétfő esténként a Győzike Show-t, illetve ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett az RTL Klubon akkoriban látható Fábry Show. Persze manapság ekkora nézőszámot már meglehetősen nehéz lenne egyetlen produkcióhoz biztosítani, olyan hatalmas lett ugyanis a csatornaválaszték, a fogyasztók pedig az új technológiai megoldásoknak, az on-demand (lekérhető jellegű) tartalomkínálat bővülésének köszönhetően maguk dönthetik el, melyik műsort mikor nézik meg, ami megoldást jelentett azoknak, akiknek a kedvenc műsorát a tévé csak késő este tudja vetíteni. E trendhez egyébként az RTL is igazodott, erre szolgál például az RTL Most nevű szolgáltatásuk.

Kolosi és Vidus aláhúzták: a bővülő tartalomkínálat, a piac átalakulása és a változó médiafogyasztási szokások ellenére az RTL Klub 17 éve őrzi piacvezető pozícióit, ahogy a kissé áthallásos szlogenjük is szól: „Mindenki velünk szórakozik”.

Megemlítették, hogy az RTL Magyarországnál jelenleg is folyamatosak a fejlesztések. Ma már a húsz éve még egycsatornás médiavállalat 8 tévécsatornát üzemeltet, és az idei évben is számos újdonság várható: valamilyen, egyelőre meg nem nevezett digitális fejlesztéssel is készülnek. Indul ezenkívül az új telenovellájuk (az Oltári Csajok) és egy új játékkal is készülnek. A fejlesztések része a már említett új arculat is.

Vidus és Kolosi végül azzal zárta a köszöntőt, remélik 20 év múlva, az RTL 40. születésnapján is ugyanilyen büszkén köszönthetik majd a nézőket, ahol majd a 37. éve tartó piacvezetőséget ünnepelhetik.

Treasure Island
Új reality-vel robbantana Andy Vajna tévéje?
Egy Survivorhöz hasonló reality indítását tervezi a TV2, legalábbis a SorozatWiki szerint. Az értesülésre személyeskedve reagált a csatorna a blognak.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.