Média

Jó hír Andy Vajnának a Médiatanácstól

A Médiatanács eheti ülésén engedélyezte, hogy a zalaegerszegi önkormányzat tulajdonában lévő Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. rádiója, az eddigi Egerszeg rádió hálózatba kapcsolódjon az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségében lévő Radio Plus Kft. által Budapesten készített Rádió 1 műsorával. Az engedély október 15-től érvényes, ekkortól találkozhatnak majd a Vajna-rádió műsoraival is a zalaiak.

A Médiatanács azt is engedélyezte, hogy az Egerszeg Rádió nevet váltson a hálózatba kapcsolódást követően, így az a jövőben 95,1 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást a zalaegerszegi 95,1 MHz-es helyi frekvencián. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tovább bővül a Rádió 1 vételkörzete, mely már így is több mint két tucatnyi városba jut el.

Zalaegerszeget is behálózza a Vajna-rádió
Zalaegerszegen, egy önkormányzati rádió frekvenciáján is megszólalhat nem sokára Andy Vajna kormánybiztos Rádió 1 hálózatának műsora.

A testület eheti ülésén foglalkozott a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásával is, ahol elfogadta az abasári lakóhelyű Misi György Norbert tulajdonában lévő dtm Media Hungary Kft. hiánypótlását, és nyilvántartásba vette a pályázót. Így tett a testület a Telkibánya 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiahíd Kft.-vel is, amely egyedüliként nyújtott be pályázatot, és megfelelt az alaki vizsgálaton. A Médiahíd Kft.-nek egyébként az FM4 Rádió Kft. a tulajdonosa, annak pedig a Mária Rádió.

rádió keverőpult
Andy Vajna kiütheti a nyeregből az állami rádiókat
Vajna rádiója, a Rádió 1 kiütötte Budapesten a Sláger FM-et a piacvezetőségből, országosan pedig a két állami főadót, a Kossuth és a Petőfi rádiót szorongatja, de nagyon.

Bírság az RTL Klubnak

A tanács összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsorának áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzése során a Médiatanács szerint egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

A grémium azt is bejelentette, hogy idén is közreműködik az október 18–21-i, budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, és az együttműködés keretében jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek összesen 1,5 millió Ft értékben. Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint – megosztva – Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba – Első fejezet: Közbenjáró) kapta.

Andy Vajna megszerezte a GVH engedélyét is: övé a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadója
A Gazdasági Versenyhivatal tudomásul vette, hogy az AValue Befektetési Kft. - Andy Vajna cége - átveszi a Lapcom Kiadó Zrt.-t.
Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2, a Rádió 1 és a Lapcom tulajdonosa. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (archív)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik