Média

Három kulcsfigura is távozik az Origótól

Távozik az origo.hu-t is működtető New Wave Media Zrt.-től a vállalalat általános vezérigazgató-helyettese, Tókos Lóránt – tudta meg a 24.hu. (Hasonló információt szerzett a kreativ.hu is.) Tókoson kívül tudomásunk szerint távozik Rottek Márton, az informatikai fejlesztési vezető, valamint Magyarfalvi Éva, a vállalat kereskedelmi vezetője is.

Úgy tudjuk, mindhárman már is be adták a felmondásukat: Tókos és Rottek ma, Magyarfalvi pedig két hete. A következő hetekben további távozások is várhatók.

A távozó Tókos Lóránt a karrierjét a Magyar Telekomnál kezdte, elemzőként, majd projektmenedzserként dolgozott, ezután a tartalomszolgáltatásokkal foglalkozó Mobilpress Zrt.-nek lett az igazgatóhelyettese, majd 2007-től az M Factory Zrt. portál- és tartalomigazgatója volt. 2011-ben, az M Factory beolvadt az Origóba, ekkor lett lapigazgató. Ő felelt a Postr nevű blogfelületért és a Videáért, valamint a mobilszolgáltatásért. Tókos egy idő után vezérigazgató-helyettes lett, majd a cégnyilvántartás alapján cégvezetői jogkört is kapott, és önálló aláírási jogosultsága lett Száraz István vezérigazgató mellett.

Idén június végén derült ki, hogy az Origót működtető New Wave Media Group Zrt.-t megvásárolta Matolcsy Ádám – Matolcsy György jegybankelnök fiának – eddig főleg bútoripari befektetésekkel foglalkozó cége, a Magyar Stratégiai Zrt.

Matolcsy fiához került az Origo
A Matolcsy Ádám kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. megvette az Origo Media és a New Wave Media portfólió egyesítéséből létrejött New Wave Media Group céget.
Száraz István, az Origót működtető cég volt tulajdonosa és vezérigazgatója
Volt tulajdonosa elmondta, miért vált meg az Origótól
Száraz István, a kormányközeli portál volt tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Világgazdaság című lapjának adott interjúban arról is beszélt, marad a médiapiacon azután is, hogy eladta az Origót.
Pető Zoltán, hirado.hu főszerkesztő / fotó: Balogh Zoltán, MTI
Főszerkesztőt váltott a közmédia
Pető Zoltán, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője vette át a hirado.hu stábjának irányítását a konzulból lett főszerkesztőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik