Közélet

Matolcsy Ádám az Origóról: Határozott arcélt kapott a lap, az értékrend polgári-konzervatív

A lap a legutóbbi időben határozott arcélt kapott, s ezzel újra elhelyezte magát a hazai online médiatérben. Erre szerintem szükség volt, hogy ne morzsolódjon fel az érdektelenségben. Hiszek abban, hogy minden lapnak kell egy megkülönböztető értékválasztás, az Origóé pedig a polgári-konzervatív értékrend.

– Ezt mondta a Figyelőnek Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia, aki nemrég megvette az Origo című kormánylapot. A polgári-konzervatív értékrendbe eddig beletartozott az is, hogy lejárató cikket írtak a Momentumról és leszemlézték azt a Riposzt-cikket, amelyben Gulyás Márton szerintük egyből egy meleg társkeresőre regisztrált, miután ítéletet hirdettek az ügyében. Előtte Vona Gábort is melegezték. A lapnál egyébként sorozatosak a felmondások, és nem is teljesít igazán jól, ha piaci versenyről van szó.

Matolcsy azt is elmondta, hogy többet fizetett a lapért annál a 4,2 milliárd forintnál, amennyit Száraz adott érte. Egy év alatt, részletekben kíván törleszteni.

Az interjúban Matolcsy Ádám arról is beszélt, hogy a közbeszerzési nyeréseivel kapcsolatos támadások csak a hangulatkeltésekről szólnak. A pályázaton való részvétel valójában kemény munka:

Egy közbeszerzésen való győzelem minden, csak nem ajándék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik