Média

Új igazgatók a közmédia rádiócsatornáinak élén

Mucsányi Marianna, a közmédia egyik beszálítócégének volt vezetője lett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Pető Zoltánt a Petőfi, Devich Mártont a Bartók és Eredics Gábort a Dankó rádió igazgatójának nevezték ki.

Mucsányi Marianna, a közmédia egyik beszálítócégének volt vezetője lett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Pető Zoltánt a Petőfi, Devich Mártont a Bartók és Eredics Gábort a Dankó rádió igazgatójának nevezték ki – írja az MTVA-tól kapott tájékoztatás alapján a NOL.

Az MTVA a kinevezéseket a tartalmi terület működésének hatékonyabbá tételével indokolta.

Gyors, hatékony, minőségi munkát várunk a csatornaigazgatóinktól, akiknek feladata, hogy az irányításuk alá tartozó csatornákon irányítsák a tartalomkészítést. Minden tartalommal kapcsolatos ügyben ők döntenek az adott csatornán

– közölték.

Pető Zoltán mostanáig a Petőfi Rádió főszerkesztője volt, azt megelőzően Simicska Lajos rádiójánál, a Music FM-nél volt hírszerkesztő, de onnan a G-nap után nem sokkal távozott. (Vele nemrégiben készült exkluzív interjúnk itt található.)

Devich Márton korábban a Heti Válasz munkatársaként dolgozott, majd az MTI, utána pedig a Duna Médiaszolgáltató Zrt. kulturális szerkesztőségét vezette. Eredics Gábor a Vujicsics Együttes vezetője, emellett többek között a Zeneakadémia Népzene tanszékének tanára.

Mucsányi Marianna, aki korábban a Népszabadság rovatvezetője, majd az InfoRádió főszerkesztő-helyettese volt,  az elmúlt években saját gyártócéget működtetett, mely a közmédia egyik nagy beszállítójává vált 2011 óta. Épp nemrégiben nyert el a vállalkozás, a Média Műhely Kft. újabb megbízást a közmédiától műsorbeszállításra. A Média Műhely Kft. a legújabb megbízás keretében 2017 végéig összesen 335 epizódot gyárt 785 millió forint értékben Mindenki Akadémiája címmel az MTVA-nak.

Mucsányi egyébként augusztusban eladta a cégét Schluth Attila gyártásvezetőnek. A NOL  arról is írt, hogy Mucsányi férje, Szadai Károly az MTVA felügyelőbizottságának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik