Az utóbbi években erősödő növekedésnek köszönhetően Magyarországon évi öt literre emelkedett a korábbi 3,5-ről a fejenkénti jégkrémfogyasztás, ez azonban még így is messze elmarad az európai átlagtól, írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
A lap a Nielsen piackutató intézet adataira hivatkozva arról számolt be, hogy 2015-ben eddig 3,4 százalékkal nőtt a piac. A GfK Piackutató szerint a jégkrém rendkívül népszerű a magyar háztartásokban. 66 százalékuk szokott ilyen terméket vásárolni.
A lap szerint a fejenkénti öt literbe nem feltétlenül számít bele a klasszikus fagylalt, amelyből egyes becslések szerint ennek fele jut egy főre, szinte kizárólag a nyári időszakban.
A jégkrém továbbra is erősen szezonális termék – bár korántsem annyira, mint a kilencvenes években -, és a fogyasztási szokásokat még mindig a vanília-csokoládé-eper kombináció uralja.